Poetul nepereche omagiat în Piaţa Universităţii

Ediţia a 4-a a Salonului Internaţional de Artă Plastică: „Lirica Eminesciană în ipostaze plastice şi muzicale
Ediţia a 4-a a Salonului Internaţional de Artă Plastică: „Lirica Eminesciană în ipostaze plastice şi muzicale (Gela Lazăr/Epoch Times România)

Joi, 15 ianuarie, zi când se celebrează 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, bucureştenii care-şi doresc să-l omagieze pe poetul nepereche, recitându-i versurile, sunt aşteptaţi în Piaţa Universităţii, la Fântână, începând cu orele 16.00.

Un pupitru şi un microfon cu amplificare vor fi disponibile pentru toţi cei care vor dori să recite în public o poezie din Eminescu, sau un fragment din articolele sale.

Evenimentul este la a treia ediţie (numele anterior a fost „Eminescu trăieşte prin noi”) şi este organizat cu ocazia Zilei Culturii Române şi a aniversării lui Mihai Eminescu.

Popularizarea evenimentului s-a făcut pe facebook https://www.facebook.com/events/1524086334531247/?fref=ts
şi pe această pagină a evenimentului puteţi afla detalii despre acţiunea din acest an şi de la cele două anterioare (reportaje, impresii, fotografii, filmări).

Aniversarea se va încheia prin recitarea în grup, de către toţi participanţii, a poeziei manifest „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, scriu organizatorii.