Poliţia austriacă descoperă zeci de imigranţi morţi într-un camion

Experţii medico-legali investighează un camion în care au fost   descoperite cadavrele a aproximativ 50 de imigranţi pe o autostradă din   Austria.
Experţii medico-legali investighează un camion în care au fost descoperite cadavrele a aproximativ 50 de imigranţi pe o autostradă din Austria. (Captură Foto)

Poliţia austriacă a descoperit cadavrele a cca 70 de imigranţi ce au fost înghesuiţi într-un camion parcat pe o autostradă din Austria.

Desi bilantul initial, prezentat joi, era de aproximativ 50 de cadavre, Ministerul austriac de Interne a anunţat vineri că aceste număr este de peste 70.

Hans Peter Doskozil, şeful poliţiei din Burgenland, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aceste cadavre au fost parţial descompuse.

El a adăugat că ofiţerii de poliţie au descoperit cadavrele după ce au observat că uşa din spate a camionului fusese lăsată deschisă. “Încă nu putem confirma cum au murit”, a mai susţinut Doskozil.

Ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, care a participat de asemenea la conferinţa de presă, a declarat că “această tragedie ne afectează profund pe toţi”.

“Traficanţii de persoane sunt criminali. Cei care încă mai cred că aceşti traficanţi fac un gest de bunătate nu mai pot fi ajutaţi”, a adăugat ea.

Cadavrele au fost descoperite cu câteva ore înainte ca liderii europeni, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, să se întâlnească în Viena pentru a discuta despre modul în care ar trebui abordată problema numărului record de imigranţi care încearcă să ajungă în Europa pe uscat sau pe mare.

Ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a declarat înainte de întâlnirea cu Merkel şi cu liderii din Balcani că ţara sa va introduce câteva măsuri dure împotriva imigraţiei, inclusiv “controale de frontieră mai stricte” în cazul în care Uniunea Europeană nu va reuşi să adopte o politică comună în vederea rezolvării acestei probleme.

“Austria are mai mulţi imigranţi decât Italia şi Grecia la un loc ... aşadar nu ar trebui să pretindem că doar Italia şi Grecia sunt afectate”, a declarat el într-un interviu cu agenţia de presă ORF.

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a anunţat marţi că cel puţin 300.000 de oameni au fost salvaţi pe cuprinsul Mediteranei în acest an, marea lor majoritate fugind din cauza conflictelor din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu.

Joel Millman de la Internaţional Organization for Migration (IOM), o organizaţie interguvernamentală, a declarat recent că cel puţin 2.373 de imigranţi au murit trecând Marea Mediterană în acest an, cu aproximativ 300 mai mulţi faţă de cifra înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe