Poliţia britanică s-a ciocnit cu manifestanţii anti-austeritate

Manifestanţi anti-austeritate în centrul Londrei.
Manifestanţi anti-austeritate în centrul Londrei. (Captură Foto)

Poliţia britanică s-a ciocnit miercuri cu manifestanţii din Westminster, în centrul Londrei, care au protestat împotriva programelor de austeritate ale guvernului conservator al premierului David Cameron.

Manifestanţii susţin că măsurile de austeritate ale guvernului şi planul său de a renunţa la Actul pentru Drepturile Omului ameninţă Marea Britanie.

Au fost făcute unele arestări după ce studenţii s-au încăierat cu forţele poliţieneşti.

Protestul a avut loc în ziua în care conservatorii au anunţat că vor forma oficial noul guvern.

Unele rapoarte susţin că au avut loc mitinguri similare şi în alte oraşe de pe cuprinsul ţării, inclusiv în Liverpool, care în mod tradiţional are o orientare anti-conservatoare.

Unele rapoarte susţin că cel puţin şase membri ai Parlamentului britanic au susţinut demonstraţia anti-austeritate din Londra.

Manifestaţiile de miercuri sunt cele mai recente dintr-o serie de proteste care au avut loc dupa victoria conservatorilor în alegerile generale britanice din 7 mai. După anunţarea rezultatelor, 15 oameni au fost arestaţi în timpul ciocnirilor dintre poliţie şi manifestanţii de pe Downing Street.

Se aşteaptă ca măsurile propuse de guvern să includă reduceri în valoare de 12 miliarde de lire sterline în ceea ce priveşte ajutorul social, o demolare a legilor pentru drepturile omului, impunerea unor restricţii în legătură cu desfăşurarea protestelor şi o reformare a serviciilor publice, incluzând cele din învăţământ şi sistemul de sănătate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe