Poliţia franceză arestează 3 persoane acuzate de folosirea unui drog columbian care transformă victimele în “zombi”

Drogul scopolamină este extras din copacul de Borrachero, care are flori frumoase şi foarte înşelătoare de culoare albă şi galbenă.
Drogul scopolamină este extras din copacul de Borrachero, care are flori frumoase şi foarte înşelătoare de culoare albă şi galbenă. (Captură Foto)

Poliţia din Paris a arestat trei chinezi, două femei şi un bărbat, bănuiţi că au folosit un puternic drog columbian cunoscut sub numele de “respiraţia Diavolului” pentru a transforma oamenii în “zombi” nepuntincioşi, ca apoi să îi jefuiască, conform National Post.

Femeile, în vârstă de 42 şi respectiv 59 de ani, aparent au abordat străini în capitala franceză şi au folosit substanţa chimică pentru a-i aduce într-o “stare hipnotică”.

Cele două femei duceau victimele în propriile lor locuinţe, unde le cereau să le predea bijuteriile şi banii. Un parizian a pierdut bani şi bunuri în valoare de 100.000 de euro în acest mod, a declarat poliţia.

Se crede că substanţa folosită de grupul celor trei infractori conţine scopolamină, un drog periculos extras dintr-un copac sud-american înrudit cu mătrăguna. Conform rapoartelor, sovieticii şi agenţii CIA ar fi folosit substanţa pentru aşa numitul “ser al adevărului” în timpul Războiului Rece. Compoziţia chimică a drogului induce halucinaţii puternice şi în doze mari este letală.

Poliţia pariziană consideră că cele două femei suspecte au folosit substanţa asupra a zeci de victime – fiind primul caz raportat al unei astfel de infracţiuni.

În plus, se crede că femeile fac parte dintr-un grup infracţional de tipul triadei, care desfăşoară o operaţiune globală ce aduce venituri de milioane de euro.

“Victimele, deseori persoane în vârstă, au fost acostate pe stradă de una dintre cele două femei”, a declarat o sursă apropiată investigaţiei pentru ziarul Le Parisien. “Femeia pretindea că este în căutarea unui misterios dr. Wang, înainte să i se alăture complicele. Apoi, cele două femei reuşeau să îşi izoleze victimele şi le convingeau să inhaleze un amestec de plante pe motiv că acesta are calităţi de vindecare puternice – şi că ar putea să ofere protecţie chiar împotriva ghinioanelor.”

Toate victimele îşi amintesc că au intrat într-un fel de “stare hipnotică” şi că se aflau sub controlul total al femeilor, a mai susţinut sursa. Aparent, cele două femei au operat în Paris din primăvara acestui an şi au fost prinse luna trecută la intrarea într-o staţie de metrou, după ce au fost identificate de prietenul uneia dintre victime.

Femeile au negat acuzaţiile dar într-un raid asupra unei camere de hotel, poliţia a descoperit mai multe flacoane, inclusiv “diverse substanţe medicinale chinezeşti precum şi cântare, filtre şi mănuşi”. Analizarea substanţelor este în curs de desfăşurare.

Poliţia pariziană a arestat de asemenea un al treilea suspect, un bărbat în vârstă de 56 de ani, bănuit că ar fi pregătit drogul.

Autorităţile chineze au informat poliţia franceză că cei trei aparţin unei cunoscute reţele criminale care “se specializează în supunerea mentală cu ajutorul unor produse necunoscute”.

Miriam Gutierrez, o expertă în toxicologie din Bogota, Columbia, a declarat: “Din punct de vedere medical, aceasta este substanţa perfectă pentru a comite acte criminale deoarece victima nu îşi aminteşte nimic şi prin urmare nu va raporta nimic.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.