Poliţia încearcă să evacueze protestatarii de la Guvern. Ultramaratonistul Andrei Roşu lansează un apel la permanenţă

Dacă în '89, în decembrie, revoluţionarii ar fi plecat pe 21 sau 22 acasă, la ora asta am mai fi fost încă în societatea comunistă, reaminteşte Andrei Roşu, lansând un apel către români să vină de dimineaţă în Piaţa Victoriei pentru a asigura permanenţa în lupta contra corupţiei.
Andrei Roşu în Piaţa Victoriei
Andrei Roşu în Piaţa Victoriei (Facebook)

Poliţia a încercat în dimineaţa zilei de joi să îi evacueze pe protestatarii din Piaţa Victoriei, acuză, pe Facebook, ultramaratonistul Andrei Roşu, care, reamintim, vine aproape zilnic, în fiecare dimineaţă în faţa Guvernului, pentru a protesta paşnic. Pretexul evacuării ar fi fost faptul că jandarmii nu au instalat încă gardurile de protecţie, garduri care se instalează în genere abia spre seară.

Potrivit lui Roşu, dimineaţa, la 8:50, un echipaj de 4 poliţişti au escortat un protestatar conducându-l la metrou. Când maratonistul a încercat să-şi instaleze măsuţa şi laptopul pe care şi le aduce zilnic în Piaţă pentru a putea lucra, poliţiştii i-au cerut şi lui să plece, pe motiv că la ora aceea nu se poate protesta.

"Au vrut să mă zboare de aici!", a acuzat Roşu, arătând că poliţiştii s-au potolit după ce a pornit Facebook live.

Roşu, care, de la adoptarea OUG 13 a venit (cu puţine excepţii) zilnic în Piaţa Victoriei de dimineaţă, aducându-şi cu el o măsuţă pliantă şi laptopul pentru a putea lucra, le explica cetăţenilor, într-o înregistrare video, că e foarte important ca în Piaţă să fie permanent cineva pentru a transmite mesajul că lupta contra corupţiei nu a luat sfârşit.

"Eu cred că simbolul e foarte important şi cred că în momentul în care Piaţa va fi goală... dacă noi plecăm de aici oamenii vor crede că gata, am cedat lupta. Suntem în mijlocul unei Revoluţii!", a mai explicat maratonistul.

"Ne luptăm cu toate armele împotriva hoţilor. (...) Nu ne vor putea scoate niciodată din această Piaţă, dacă e nevoie să ne mutăm aici 3-4 ani vom face şi lucrul acesta", a adăugat Roşu, reamintind că dacă în '89, în decembrie, revoluţionarii ar fi plecat pe 21 sau 22 acasă, la ora asta am mai fi fost încă în societatea comunistă.

Reamintim că Andrei Roşu - intrat în Cartea Recordurilor cu şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, fiind şi primul român care a traversat înot Canalul Mânecii şi se pregăteşte acum să traverseze Atlanticul într-o barcă - a lăsat în aceste zile antrenamentele pentru a fi prezent zilnic, de la prima oră a dimineţii, în Piaţa Victoriei. De ce? Pentru că a simţit nevoia să fie cetăţean, să se implice, căci chestiunea adoptării OUG 13 transcende politicul, merge într-o zonă a relei-voinţe cu iz penal. Mai multe informaţii pe acest subiect citiţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne