Poliţia israeliană s-a încăierat duminică cu manifestanţii etiopieni

Manifestanţii etiopieni se încaieră cu poliţiştii israelieni în Tel Aviv, 3 mai 2015.
Manifestanţii etiopieni se încaieră cu poliţiştii israelieni în Tel Aviv, 3 mai 2015. (Captură Foto)

Poliţiştii israelieni s-au încăierat duminică cu miile de etiopieni care au protestat împotriva rasismului manifestat în cadrul regimului de la Tel Aviv şi a brutalităţii poliţiei.

Ciocnirile violente de duminică au erupt în Tel Aviv după ce forţele de poliţie au folosit grenade de tip flashbang şi gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de etiopieni care au ieşit pe străzi pentru a-şi manifesta furia faţă de discriminarea instituţionalizată şi violenţa poliţiei.

Unii manifestanţi au aruncat cu pietre şi sticle după ce au încercat să năvălească în clădirea autorităţii municipale.

Poliţia a declarat că cel puţin 7 manifestanţi precum şi 46 de poliţişti au fost răniţi în aceste ciocniri violente, adăugând că 26 de manifestanţi au fost arestaţi.

Manifestanţii au scandat slogane şi au afişat pancarte şi bannere pe care erau scrise mesaje precum: “Un poliţist violent trebuie închis” sau “Cerem drepturi egale.”

Organizatorii evenimentului au declarat că au participat 10.000 de participanţi.

Manifestanţii etiopieni au blocat arterele şi intersecţiile majore din centrul oraşului Tel Aviv, promiţând că vor continua cu mitingurile până când li se vor satisface cererile.

Ei cer o investigare a rasismului şi a violenţelor comise de poliţia israeliană împotriva africanilor.

Un marş similar a fost organizat în 30 aprilie în Ierusalimul de Est în timpul căruia forţele de securitate israeliene s-au încăierat de asemenea cu manifestanţii etiopieni.

Mitingul din 30 aprilie a fost organizat după publicarea unei înregistrări video în care un etiopian este bătut de poliţişti în cadrul unui atac rasist.

Etiopienii s-au plâns de mult timp în legătură cu tratamentul nedrept şi violenţa poliţienească din Israel. Mii de evrei de origine etiopiană, care trăiesc în teritoriile palestiniene ocupate, sunt trataţi ca cetăţeni de cea mai joasă speţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.