Poliţia rusă reţine activişti LGBT în St. Petersburg cu ocazia unei sărbători militare

O activistă LGBT reţinută de poliţie în St.   Petersburg, 2 august 2015.
O activistă LGBT reţinută de poliţie în St. Petersburg, 2 august 2015. (Captură Foto)

Poliţia rusă din St. Petersburg a reţinut pentru scurt timp mai mulţi activişti LGBT, care au protestat şi au cerut drepturi egale cu ocazia unei sărbători militare ruseşti, conform ziarului The Independent.

Duminică, Iuri Gavrikov, liderul unui grup pentru drepturile LGBT (un acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală), a fost reţinut de poliţie în timp ce îşi părăsea locuinţa pentru a participa la un protest de unul singur în faţa renumitului Muzeu Ermitaj.

Alţi câţiva activişti LGBT, care au desfăşurat proteste individuale în diverse puncte din Piaţa Palatului din St. Petersburg, au fost reţinuţi de veterani ai Forţelor Aeropurtate Ruseşti. Poliţia a reţinut imediat activiştii LGBT.

Soldaţii paraşutişti s-au adunat duminică în multe oraşe din Rusia pentru a marca Ziua Forţelor Aeropurtate.

Rusia a fost puternic condamnată pentru restricţionarea drepturilor LGBT după adoptarea unei legi care interzice răspândirea de propagandă pentru relaţii sexuale netradiţionale în rândul minorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe