Poliţia turcă foloseşte gaze lacrimogene asupra manifestanţilor din Istanbul

Poliţia turcă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de manifestanţi adunaţi în principala piaţă din Istanbul – Taksim -, care demonstrau împotriva operaţiunilor de securitate şi a restricţiilor privind circulaţia pe timpul nopţii aplicate în sud-estul ţării.
Demonstranţi purtând măşti se pregătesc să arunce coctailuri Molotov în forţele de poliţie care încearcă să disperseze un protest folosind gaze lacrimogene, Istambul. 20 decembrie 2015
Demonstranţi purtând măşti se pregătesc să arunce coctailuri Molotov în forţele de poliţie care încearcă să disperseze un protest folosind gaze lacrimogene, Istambul. 20 decembrie 2015 (CAGDAS ERDOGAN/AFP/Getty Images)

Zeci de poliţişti, în echipamente anti-revoltă, au împins manifestanţii spre străzi mai secundare şi au forţat pietonii să se refugieze în magazine. Cel puţin doi manifestanţi au fost arestaţi şi mai multe magazine şi-au închis uşile, au raportat, duminică, reporterii Reuters.

Armata turcă a lansat săptămâna trecută o ofensivă la scară mare în sud-estul ţării majoritar kurd, în cadrul unei campanii despre care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut că va continua până când regiunea va fi curăţată de militanţii PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

Aproximativ 110 militanţi au fost ucişi în 6 zile de lupte, a declarat armata turcă.