Poliţişti din RM reţinuţi pentru luare de mită

Şeful de post şi un ofiţer de poliţie din R. Moldova ar fi pretins de la o persoană bani, pentru a nu fi cercetat şi pedepsit în urma comportamentului abuziv faţă de soţie.
Ofiţeri CNA
Ofiţeri CNA (cna.md)

Doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Rîşcani au fost reţinuţi joi seara de către ofiţerii şi procurorii CNA din R. Moldova, fiind bănuiţi de corupere pasivă. Aceştia i-ar fi promis unui bărbat tăinuirea cazului de pretinsă violenţă în familie în schimbul a 3 000 de lei.

Potrivit CNA, şeful de post şi ofiţerul de sector ar fi pretins de la o persoană bani, pentru a nu fi cercetat şi pedepsit din cauza comportamentului abuziv faţă de soţie. Oamenii legii i-ar fi promis bărbatului că va fi eliberat, fiind absolvit de orice pedeapsă.

Când denunţătorul a realizat că nu are bani pentru a-i da poliţiştilor, acesta s-a adresat la CNA. În scurt timp, în urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, a fost efectuată transmiterea cu bună ştiinţă a banilor. Poliţiştii au fost prinşi în flagrant delict în momentul primirii celor 3 000 de lei oferiţi ofiţerilor anticorupţie.

Oamenii legii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare.