Polonia lovită de furtuni. Cinci persoane omorâte

Polonia lovită de furtuni masive care au cauzat căderi de copaci şi victime
Polonia lovită de furtuni masive care au cauzat căderi de copaci şi victime (Getty Images)

Cinci persoane, inclusiv două copile de 13 şi 14 ani, au fost omorâte ca urmare a căderii copacilor în timpul unei furtuni care a lovit Polonia sâmbătă noaptea.

Fetele, care se aflau în tabără, dormeau într-un cort în momentul când peste acesta a căzut un copac, doborât de furtuna care a lovit nordul Poloniei vineri spre sâmbătă.

Mai mult de 20 de copii au fost duşi la spital.

Echipele de salvare au trebuit să îşi facă loc printre copacii doborâţi de vânturile deosebit de intense pentru a putea salva numeroase persoane aflate în situaţii de urgenţă.

Peste 170 de mii de persoane au rămas fără curent electric şi 800 de clădiri au fost avariate de furtuna puternică - în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Au fost semnalate trei alte victime cauzate de căderea copacilor, iar 10 persoane au fost rănite în incidente separate din nordul Poloniei.

Polonia a fost şi ea lovită de valul de arşiţă numit Lucifer, care a adus temperaturi de 35-38 de grade în Polonia - un maxim destul de neobişnuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe