Pompierii spanioli se luptă cu peste 130 de incendii în perioada iernii

Sute de pompieri se luptă cu peste 130 de incendii de pădure în nordul Spaniei, care sunt alimentate de vânturile puternice, în mijlocul unei secete neobişnuite.
Pompierii se luptă cu 130 de incendii în nord-vestul Spaniei.
Pompierii se luptă cu 130 de incendii în nord-vestul Spaniei. (Captură Foto)

Oficialii locali au declarat că 99% dintre incendiile din Cantabria au fost declanşate în mod deliberat. Aproximativ 400 de pompieri şi soldaţi lucrează împreună pentru a ţine sub control 82 de incendii de pădure care ard în regiune de câteva zile.

În regiunile Asturias şi Ţara Bascilor, incendiile de pădure sunt alimentate de vânturile puternice care pot atinge până la 110 km pe oră.

De asemenea, s-a raportat că două incendii au apărut în regiunea nord-estică Navarra, localizată de-a lungul graniţei cu Franţa.

Guvernul regional din Cantabria a susţinut că au fost distruse cel puţin 2.000 de hectare de teren cu o mare valoare ecologică, incluse fiind şi două parcuri naturale.

Incendiile sunt un fenomen neobişnuit în aceste regiuni aflate în apropierea apelor agitate ale Golfului Biscaya, care sunt în mod normal ploioase, în special în timpul iernii.

Biroul Naţional de Meteorologie a anunţat că în următoarele zile vânturile vor fi în continuare puternice şi temperaturile peste medie.

Raul de la Calle, şeful Asociaţiei forestiere spaniole, a declarat că incendiile nu prezintă încă un pericol pentru zonele locuite.

Peste 54.000 de hectare (13.300 de arii) de pământ agricol şi păduri au fost distruse până acum în acest an în Spania de incendii.

Incendiile au loc într-un moment în care nordul Spaniei este lovit de secetă. Ţara este vulnerabilă la incendiile de pădure în timpul sezonului călduros, iar regiunea sudică şi zonele de-a lungul coastei Mediteranei sunt mult mai expuse incendiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe