Ponta: Bufonul lui Iohannis e Măscărici naţional pe post de Premier. Se comportă ca Dragnea

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România, Victor Ponta, a aruncat cuvinte grele la adresa Guvernul Orban după ce premierul interimar a decis să retragă ordonanţele de urgenţă privind fondurile europene.

"2020 este ultimul an în care putem lansa proiecte finanţate din Bugetul European 2014-2020 / suntem cu gradul de absorbţie la 30% - cu un guvern interimar, alegeri locale şi haos politic şi administrativ şansele să trecem de 50% sunt practic nule / în noul Buget 2021-2028 banii europeni vor merge în special la proiecte de Mediu - deci am pierdut 10 miliarde de euro din vina Guvernelor Dragnea şi Orban. Ordonanţele adoptate Marţi seara ca hoţii de Guvernul PNL Orban (25 de ordonanţe în câteva ore) sunt prost făcute, cu greşeli, fără avize, fără dezbatere şi consultare / acestea cu fonduri europene le-au retras de frica reacţiilor Comisiei Europene - celelalte le publică aşa greşite pentru că în România nu le este frică de nimeni. Minciuna cu 'nu facem legi că nu ne lasă PSD' este evidentă în acest caz - NU au trimis la Parlament niciun proiect de lege privind fondurile europene deşi ştiau că majoritatea le-am fi votat cu toată inima (probabil şi PSD)", a precizat Ponta.

În continuare, fostul premier PSD l-a comparat pe Ludovic Orban cu fostul său şef de partid Liviu Dragnea, aflat acum în spatele gratiilor, la Penitenciarul Rahova.

"Măscăriciul Ludovic Orban a arătat din nou că se comportă ca Dragnea / în loc să recunoască faptul că Ordonanţele sunt prost făcute a folosit fraza din repertoriul lui Dragnea 'din cauza pârâcioşilor de la Bruxelles' (bănuiesc că se referea la USR - sigur Corina Creţu şi nici altcineva nu i-a 'pârât')! Faptul că Bufonul lui Iohannis este Măscărici naţional pe post de Premier pare că nu deranjează votanţii liberali / liberalii sunt fericiţi că la Guvern am schimbat-o pe 'Coana Leana' cu 'Postelnicu'", a afirmat Ponta.

Reamintim că premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că a decis să retragă ordonanţele de urgenţă privind fondurile europene adoptate cu o zi înainte de moţiunea de cenzură prin care a fost demis Executivul.

"Domnule ministru Boloş, am luat decizia de a nu publica OUG-urile pe care le-aţi înaintat în şedinţa de Guvern. Tema era mult prea delicată şi deja pârâcioşii care vor să facă rău României prin blocarea procesului de absorbţie au început să trimită tot felul de păreri. Tema este mult prea delicată, fiind vorba de fonduri europene noi nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi mai ales planul de măsuri, astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile şi contestabile", a declarat Orban.

Reacţia lui Ponta vine şi după ce vicepremierul Raluca Turcan a explicat, la Digi24, că ordonanţele despre fondurile europene au fost retrase ca să nu existe nici cea mai mică suspiciune la Comisia Europeană că au slăbiciuni.

"S-a creat acest context negativ care dăunează foarte mult credibilităţii României în raport cu Comisia Europeană, iar Guvernul Orban a fost mult prea serios în toate negocierile pe care le-a avut cu Comisia Europeană pentru a lăsa şi cea mai mică suspiciune cum că aceste ordonanţe de urgenţă ar avea ceva slăbiciuni. În consecinţă, am transmis Comisiei Europene faptul că vom întra cu un proiect de lege pentru a nu exista nici cea mai mică suspiciune şi care să fie finalizat în dezbatere parlamentară, sper eu în procedură de urgenţă, făcând apel la responsabilitatea în faţa partenerilor externi, finanţatori, în momentul de faţă, ai României prin fondurile europene şi ce putem să facem să intrăm cu măsuri directe de execuţie prin hotărâre de guvern sau ordin de ministru", a argumentat Turcan.