Ponta: Cum să spui că ai fost în SUA şi nu ştiai ce e cu OUG 13? Hai măi Liviu, îţi baţi joc de noi?

Orice pesedist ştie că Tel Drum este firma lui Liviu Dragnea, dar oficial nu se vorbeşte despre acest lucru, e doar la nivelul de zvon public, a atras atenţia fostul premier Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu trebuie "dat jos din funcţie cu dosare", ci de pesedişti, pentru că promovează un fel de socialism brazilian, latino-american, a acuzat luni seară, la TVR, fostul premier Victor Ponta, proaspăt audiat la DNA într-un dosar de corupţie legat de celebra companie Tel Drum.

"E paranoic dacă crede chestia asta (că îi vrea răul Ponta - n.r.), are şi nişte apucături paranoice - odată e trist, odată e luptător, odată e pisicos. Totdeauna spune invers. Cum să spui că: am fost în America şi nu ştiam ce e cu Ordonanţa 13. Pe bune? Îţi baţi joc de noi? Cum poţi să spui: nu ştiu de Tel Drum. Hai măi Liviu, eşti serios? Zi şi tu că nu e al tău Tel Drum, dar să zici că nu-i cunoşti? Mie mi se pare chiar o chestie paranoică la un moment dat să conteşti nişte lucruri care..., adică minciuna îşi are loc în politică, dar cu un sens, cu un scop. Sau să spui că Şerban Nicolae vrea să schimbe legile justiţiei, iese Dragnea şi zice: nu, nu sunt de acord. Vine Tăriceanu şi zice: ar trebui să plece Kovesi, vine Dragnea şi zice: n-ar trebui să plece, dar el ar vrea să plece. Nu se poate, una spui, alta gândeşti şi alta faci", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a relatat că a vorbit la DNA despre mecanismul de adoptare şi semnare a hotărârilor de guvern de pe vremea când era la şefia Executivului.

"După care am ajuns la o anumită hotărâre care o interesa pe doamna procuror, are legătură cu o hotărâre care a fost adoptată în 2013. Am semnat că (lacul Belina) o să meargă la Consiliul Judeţean, habar nu aveam că o să meargă la Tel Drum. În 2017, atunci am aflat că a fost trecut la o firmă de la Consiliul Judeţean. Cât am fost prim-ministru am avut o condiţie care trebuia să fie respectată, că nu trece niciodată de la stat la privat. Nu fac politică anti-Dragnea, ce a făcut el e problema lui. Nu am făcut vreun denunţ, nu m-am apucat să-l delaţionez eu pe Dragnea", a precizat Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că Dragnea s-a declarat "foarte trist" pentru situaţia în care a ajuns fostul său coleg de partid, fostul prim ministru a replicat: "Dragnea e trist din natura lui. O fi el trist, de mine mi se rupe sufletul. Cred că dl Dragnea este încă foarte util sistemului".

În acelaşi timp, Ponta a menţionat că a fost la lacul Belina la invitaţia lui Dragnea în 2014, la fel cum acolo a fost invitat tot de liderul PSD şi fostul premier Sorin Grindeanu, care, de altfel, a fost audiat recent în acelaşi dosar.

"Orice pesedist" ştie că Tel Drum e firma lui Dragnea, dar oficial nu se vorbeşte despre acest lucru, e doar "la nivelul de zvon public", a comentat Ponta, adăugând că el personal nu a primit nicio notă de la SRI privind celebra companie din Teleorman.

Fostul premier a subliniat că, spre deosebire de alţi foşti colegi din PSD, nu doreşte să-l vadă pe Dragnea "dat jos din funcţie cu dosare", ci ar vrea să-i vadă "pe pesedişti spunând: nu ne mai place de Dragnea, să-l dăm jos".

"Eu în politică sunt foarte raţional şi mi se pare că ce a făcut Dragnea de când a preluat puterea e foarte iraţional. Eu am o problemă cu direcţia în care merge PSD, acum ne-am întors la un fel de socialism brazilian, latino-american", a conchis Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne