Ponta, despre cele două scenarii în care Viorica Dăncilă n-ar mai urma comenzile lui Dragnea

Există două posibile scenarii în care viitorul premier PSD Viorica Dăncilă nu va mai răspunde comenzilor venite de la şeful său de partid, Liviu Dragnea, a opinat deputatul Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Un prim-ministru care nu poate să decidă asupra echipei şi asupra politicilor guvernamentale nu e prim-ministru, a remarcat marţi, la Realitatea TV, fostul premier Victor Ponta, făcând referire la Viorica Dăncilă.

"Un premier care nu-şi anunţă guvernul el, care nu discută cu partidele din Parlament direct, fără domnul Dragnea lângă, un prim-ministru care nu poate să decidă asupra echipei şi asupra politicilor, nu e prim-ministru. Am fost în Guvernul lui Adrian Năstase, am criticat Guvernul domnului Tăriceanu, am văzut alte Guverne. Aşa funcţionează guvernele în toată Europa, în ţările spre care ne uităm. Actualmente, cel care decide în partid şi în guvern este Liviu Dragnea. Puterea pe care o are domnul Dragnea, puterea absolută asupra Parlamentului, partidului şi acum asupra Guvernului, în anul 2017 a folosit-o doar pentru el, n-a folosit-o pentru noi toţi şi mă îndoiesc că în 2018 o va folosi", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul şef PSD a precizat însă că pot exista cel puţin două situaţii în care Viorica Dăncilă să nu fie de acord cu Dragnea.

"La un moment dat se întâmplă două lucruri, dacă nu s-au întâmplat de la început, realizezi că ai o anumită responsabilitate nu doar faţă de cel care te-a pus în funcţie, ci faţă de toţi românii şi dacă doamna Dăncilă la un moment dat va realiza acest lucru, va apărea un conflict. Şi al doilea lucru, când îţi dai seama că eşti pus să semnezi lucruri atât de ilegale încât la un moment dat nu mai poţi să spui că 'm-a pus Dragnea să semnez'", a subliniat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne