Ponta despre scrisoarea lui Tăriceanu: E un gest politic. E o bătălie între liberali şi pedelişti

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a comentat, miercuri, decizia şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a-i trimite o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis prin care îi solicita demiterea şefelor DNA şi ÎCCJ.

"E un gest politic, pentru că ştiţi şi dvs că preşedintele chiar dacă ar vrea nu poate schimba magistraţi din funcţie. E o bătălie pe care liberalii reprezentaţi de domnul Tăriceanu o poartă în mod elegant şi la care primesc înjurături şi tot felul de expresii de uşa cortului de la pedelişti, în special de la pedeliştii pe care Tăriceanu i-a numit miniştri.

Mă gândeam că nu mă mai uimeşte nimic în politică, dar să văd un individ pe care l-a pus Tăriceanu ministru înjurându-l mai ceva ca la stadion, e încă o surpriză. Nu mă aşteptam ca mizeria să fie atât de mare, dar se întâmplă. E o bătălie, repet, între liberali şi pedelişti", a declarat premierul Victor Ponta, citat de B1 TV.

"Individul" la care făcea referire şeful PSD este nimeni altul decât prim-vicepreşedinte PNL Cătălin Predoiu, cei care aspiră să îl înlocuiască cât mai curând la şefia Guvernului.

Predoiu i-a cerut demisia lui Tăriceanu din fruntea Senatului, acuzându-l pe acesta că are un comportament care nu are nicio legătură cu funcţia şi atribuţiile unui preşedinte al Senatului României, ci "cu atribuţiile unui servitor al mafiei, angajat la Ponta şi PSD".

În viziunea lui Cătălin Predoiu, prin noul său demers, Tăriceanu arată că a rămas acelaşi bun prieten al infractorilor politicieni ca şi atunci când "îl apăra public şi se plimba de mână cu dl. Remeş când acesta lua şpagă caltaboşi şi maşini de teren şi încerca destructurarea DNA prin intermediul amicului Chiuariu, condamnat ulterior şi el pentru corupţie."

Pentru a citi restul acuzaţiilor dure pe care Predoiu i le adresează lui Tăriceanu vă recomandăm să citiţi Predoiu cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu: "Românii nu îl plătesc să slujească mafia!"

Amintim că un grup de senatori liberali, în frunte cu Tăriceanu, i-au adresat marţi o scrisoare lui Iohannis prin care îi cereau înlăturarea din funcţie, prin demitere ori prin demisie, a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi şefei Curţii Supreme, Livia Stanciu, acuzându-le pe cele două că au trimis, cu rea credinţă, o femeie nevinovată după gratii, Mariana Rarinca, acuzată de şantaj de şefa ÎCCJ, dar achitată ulterior de instanţă după şase luni de arest preventiv.

Recomandăm şi Tăriceanu, pus de la punct cu eleganţă de Danileţ după ce a cerut demiterea şefelor DNA şi ÎCCJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.