Ponta: Dragnea e cel mai puternic de la Ceauşescu încoace. Controlează oamenii cu funcţii

În anul 2018, România nu are un proiect naţional, ci doar proiectul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care e interesat doar de propria sa putere şi supravieţuire, a acuzat fostul prim-ministru Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea este cel mai puternic om politic de la dictatorul comunist Nicolae Ceauşescu încoace, a atras atenţia marţi, la Realitatea TV, fostul premier Victor Ponta.

"De fapt, 2018, ca şi 2017, a început cu o bătălie strict pentru putere. OK, Dragnea e cel mai puternic de la Ceauşescu încoace. Ce face cu puterea aia? Asta e problema. Faptul că îi controlează pe cei 40-50 de oameni din Comitetul Executiv Naţional cu funcţii, cu diverse avantaje, treaba lor. Nu e asta treaba mea. Treaba mea este că guvernarea, ca şi Parlamentul, sunt ale României şi problema este dacă vor fi eficiente, dacă se dau legi care vă folosesc şi dumneavoastră şi mie şi celor care se uită la noi, dacă Guvernul ia măsuri pentru toată lumea, dacă într-adevăr anul Unirii începe la Iaşi şi se termină la Alba Iulia prin proiecte care să ne unească cu adevărat în următorii ani. Ori eu asta nu văd şi din acest motiv, dacă tot nu e în stare PNL să fac eu opoziţie, fac eu opoziţie", a precizat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier susţine că nu s-a mai întâmplat până acum ca în PSD toate deciziile să fie luate de un singur om.

"Niciodată în PSD - eu am intrat în PSD în 2001, dar şi înainte - niciodată în cel mai mare partid şi cel mai votat partid din România toate deciziile nu s-au luat de un singur om, fie că-l chema Ion Iliescu, fie că-l chema Năstase, Geoană sau Ponta. E o degradare, este o mare dezamăgire din partea celor care au votat PSD, este o dezamăgire din partea celor care au stat acasă şi acum spun: "Uite ce majoritate are Dragnea", dar în acelaşi timp este şi o oportunitate pentru oameni care au şi curajul să iasă public, să spună idei, care au şi puterea să se bată pentru ideile lor. Îmi pare rău că partidul care a făcut lucruri bune, şi greşeli, dar şi lucruri bine pentru România nu mai există la nivel de politici publice, la nivel de ideologie, de impact pentru societate", a subliniat Ponta.

Ex-şeful PSD a reclamat faptul că în 2018 România nu are un proiect naţional, ci doar proiectele lui Dragnea.

"Aşa cum un oraş trebuie să aibă proiecte şi ţara trebuie să aibă proiecte. România nu are în 2018 niciun fel de proiect naţional şi avem proiecte politice personale ale domnului Dragnea care, sincer, sunt problema lui, nu a noastră. Proiectul domnului Dragnea este propria sa putere şi supravieţuire şi nu un proiect pentru România", a conchis Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne