Ponta: "Iohannis îşi bate joc de români şi în ziua alegerilor"

Criticat cândva de presă că pleca subit din ţară când apărea Victoria Nuland sau că se afişa alături de Putin la controversatele Jocuri Olimpice de la Soci, Ponta îl ironizează acum pe Iohannis pentru desele sale drumuri la Sibiu.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Carmen Iohannis s-a prezentat la vot fără să fie însoţită de şeful statului, relatează Agepres. Potrivit sursei citate, soţia preşedintelui a venit a votat în secţia 68 din Sibiu, având alături doar un angajat SPP.

***

Fostul premier Victor Ponta îl acuză pe preşedintele Iohannis ca-şi bate joc de români chiar şi în ziua votului cu deplasările costisitoare pe care le face în interes personal.

În urmă cu o săptămână, când Vladimir Putin ameninţa România, Dl. Iohannis a mers la Sibiu să asiste la un eveniment sportiv la care participă şi soţia sa. Comentariile de atunci au fost atât de acide încât orice om normal ar fi învăţat ceva din asta! Credeţi că el a înţeles ceva?

Azi Dl. Iohannis a mers special până la Sibiu ca să asiste la momentul în care Doamna Iohannis votează (nu ştiu sigur dacă a şi fotografiat-o cu telefonul mobil, ca data trecută)!

Vă rog să calculaţi că aceste deplasări se fac cu minim 7 autovehicule şi minim 30 de persoane de la SPP şi Poliţie care asigură escorta şi traseul! Cât costă bugetul public aceste drumuri de "asistare a soţiei" aveţi idee? Puteţi calcula, vă rog!? Eu o să adresez o interpelare pe această temă către Ministrul de Interne.", scrie Ponta, pe Facebook.

Postrea premierului a fost făcută în conterxul în care, potrivit stiripesurse.ro, preşedintele Klaus Iohannis a însoţit-o pe Carmen Iohannis, care nu are mutaţie pe Bucureşti, să voteze la Sibiu. După ce Carmen Iohannis va fi votat, cuplul prezidenţial se va îndrepta spre Bucureşti. Klaus Iohannis este aşteptat să voteze la Liceul Jean Monnet din Capitală, în jurul prânzului.

Reamintim, în contextul acestei postări în care Ponta face trimitere la Putin, că fostul premier a stârnit valuri de critici în presă în iarna lui 2014 când a apărut în tribune la jocurile olimpice de iarnă de la Soci patronate de preşedintele rus, în contextul reţinerii directorului liceului cu predare în romană din Tiraspol de către autorităţile transnistrene.

Din cauza încălcărilor drepturilor civile comise de regimul Putin, o serie de şefi de state şi înalt oficiali europeni, precum preşedinţele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, drepturi fundamentale şi cetăţeni, ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius, preşedintele francez Francois Hollande, preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, precum şi cel al Statelor Unite, Barack Obama nu au fost prezenţi la eveniment