Ponta, pregătit deja să împartă graţieri

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Nici nu s-a văzut bine pe fotoliul de la Cotroceni, că premierul Victor Ponta vorbeşte deja despre graţieri. Prezidenţiabilul PSD a anunţat marţi seară, la România Tv, că imediat ce va ajunge preşedinte îl va graţia pe fostul căpitan al Naţionalei, Gică Popescu, dacă un membru al familiei acestuia îi va cere.

"Am spus foarte clar. Stiţi, 'Serviciul român de propagandă şi dezinformare' este cel mai eficient serviciu din România, mai eficient decât SRI şi SIE. Vă mai spun încă o dată. Nu voi graţia, mai ales că graţierea este un drept individual al preşedintelui, nu voi graţia niciodată o persoană condamnată pentru infractiuni cu violenţă, omor, tâlhărie, viol, şi pentru infractiuni de corupţie", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a explicat însă că nu va avea o atitudine similară lui Klaus Iohannis, care a precizat că nu o să graţieze niciodată pe nimeni."De ce ? Tocmai am semnat, stiţi că toate decretele de graţiere ale preşedintelui trebuie contrasemnate de primul-ministru. Cred că în fiecare săptămână, şi domnul Băsescu zicea că nu graţiează pe nimeni, îmi trimite decrete. Le-am verificat, sincer sunt întemeiate. Oameni care, nu mai ştiu, era o femeie care nu ştiu ce a făcut, a rupt un gard şi a primit trei ani cu executare. Sigur că am semnat graţiere. Gică Popescu, da, îl voi graţia. Dacă voi fi preşedinte şi Gică Popescu face cerere de graţiere, aş semna-o. Dacă un membru al familei lui Gică Popescu îmi va cere, o să semnez graţierea pe loc", a precizat Victor Ponta.

Premierul Ponta şi-a mai exprimat anterior dorinţa de a-l graţia pe Gică Popescu, condamnat în Dosarul Transferurilor, în cazul în care va fi ales preşedintele ţării.

Amintim că Popescu a fost găsit vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani şi condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Transferurilor, în care cei opt "grei ai fotbalului" sunt acuzaţi că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal şi nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

"Nu fiţi naivi, nu credeţi că Ponta lăcrimează după Gică Popescu şi abia aşteaptă să-i dea drumul de la răcoare. Miza sunt clienţii PSD, care, dacă ajung la beci, se plictisesc şi încep să vorbească. Năstase, Voiculescu, Dragnea... sunt destui foşti, actuali şi viitori puşcăriaşi care ar avea ceva de spus despre Ponta. Bani, fraude, fraude electorale, trafic de influenţă şi alte istorisiri. Deci, Gică Popescu e doar omul care deschide uşa. După el vor ieşi, unul câte unul, toţi cei din grupul infracţional organizat cunoscut publicului sub numele de USL", declara anterior preşedintele Noua Republică, Mihai Neamţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne