Ponta provoacă valuri de indignare: "E cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora"

Fostul premier Victor Ponta a stârnit valuri de furie în diaspora după ce a afirmat că acele cozi infernale formate în 2014 la secţiile de votare din străinătate s-ar fi fost datorat, de fapt, celor care se aşezau de mai multe ori la rând pentru a se arăta la televizor.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014. (Robert Willy Toperter)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) condamnă vehement declaraţiile fostului premier Victor Ponta potrivit cărora cozile din diaspora au fost formate nu din cauză că nu au fost asigurate suficiente secţii de votare, ci pentru că românii s-au aşezat de 3,4 ori la coadă ca să se vadă la televizor, reiese dintr-un comunicat remis luni de organizaţie.

"Este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora care în 2014 după ce au parcurs sute de kilometri, au stat la cozi chiar 8 ore şi unii dintre ei nu au mai apucat să voteze. Este o jignire şi pentru cei care au stat la cozi în ploaie şi s-au îmbolnăvit. Sau pentru cei care după ce au stat 8 ore la coadă, li s-au închis porţile secţiilor de vot în nas, sau au fost bătuţi de poliţiile străine chemate la ordinele ambasadelor româneşti.

Domnul Ponta a mai spus, că el a pus secţii de vot la fel ca în 2009 şi că nu îşi explică de ce acum a fost scandal şi în 2009 nu. Reamintim că domnul Ponta a primit pe 14 August 2014 o scrisoare din partea FADERE în care i se arăta clar câte secţii de vot trebuie puse în diaspora şi unde. Nu a avut nici o scuză să spună că nu ştia că între 2009 şi 2014 numărul românilor a crescut în unele locuri de 3 ori şi astfel nu poţi pune acelaşi număr de secţii de vot ca în 2009", se arată în comunicatul intitulat "Obsesia lui Ponta - românii din diaspora".

Din ce în ce mai mulţi români din diaspora vorbesc, potrivit FADERE, despre o campanie sistematică a PSD de a-i dezbina pe românii din diaspora de cei din ţară, stânga urmând să câştige astfel voturile unei anumite categorii care ar fi supărate pe cei plecaţi în afară ţării.

"Diferenţele dintre românii din diaspora şi cei din ţară nu se pot compara nici măcar cu diferenţele dintre românii din regiuni diferite. Românii din afara ţării sunt fiii, prietenii, soţii sau nepoţii, celor din ţară. În cele mai multe cazuri au ales ca pentru un timp să lucreze în afara ţării şi să strângă bani pentru ei şi pentru familiile lor din ţară. Orice încercare de a-i dezbina pe unii împotriva altora, se va întoarce împotriva celor care au iniţiat-o", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne