Ponta: România va sprijini R. Moldova cu un împrumut rambursabil de 150 milioane de euro

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, la finele şedinţei comune de guvern cu omologul său de la Chişinău, că România va acorda Moldovei de peste Prut o asistenţă financiară de 150 milioane de euro, relateaza B1 TV.

Potrivit sursei citate, Ponta a susţinut că guvernul României va propune Parlamentului un acord privind o asistenţă financiară pentru Republica Moldova în valoare de 150 milioane de euro. "Cred că este datoria şi puterea României ca într-un moment dificil să fim primii care spun că "suntem aici şi vă putem sprijini", a declarat Ponta, precizând că este vorba despre un împrumut rambursabil, pe o perioadă de cinci ani.

Reamintim că guvernele României şi Republicii Moldova au, marţi, o şedinţă comună în staţiunea Neptun, condusă de prim-ministrul Victor Ponta şi prim-ministrul moldovean Valeriu Streleţ, şedinţă la care se vor stabili noile proiecte comune ale celor două state. În timp ce guvernanţii celor două ţări perfectau împrumuturi, afară, în jur de 400 de unionişti, din care în jur de 300 veniţi de la Chişinău au manifestat, cerând o agendă clară privind viitoarea Unire.

"Noi cerem un singur lucru, o agendă clară a Unirii până în 2018. Să ne lase cu hoţii, să ne lase cu proştii, vrem un singur lucru, o agendă clară, care să cuprindă interconectare energetică, o singură monedă pe ambele maluri ale Prutului şi politică externă şi de apărare comună. Altfel nu vom face decât să sponsorizăm mafioţii de la Chişinău.", a declarat pentru Epoch Times preşedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion.

Conform protestatarilor, jandarmii au încercat să îi ţină la 1 km distanţă de locul unde avea loc şedinţa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.