Ponta: Voi candida la Preşedinţie

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

"Pe 29 iulie voi cere în cadrul Consiliului Naţional al PSD sprijinul pentru candidatura mea la alegerile prezidenţiale", a declarat vineri, pe contul său de Facebook, premierul Victor Ponta, reiterând declaraţiile făcute cu o zi în urmă la Adevărul Live.

"Voi candida la preşedinţie, însă mai sunt câţiva paşi care trebuie parcurşi până acolo. Pe 29 iulie, marţi, în cadrul Consiliului Naţional al PSD voi cere sprijinul pentru candidatura mea la alegerile prezidenţiale. În luna septembrie avem nevoie de un Congres, dar marţi cu siguranţă voi cere sprijinul partidului pentru a candida. Dacă voi câştiga sau nu, asta e un lucru pe care nu cred că îl ştie cineva, eu intru în bătălie ca să câştig", a anunţat premierul Ponta.

Premierul susţine că cel mai greu adversar pe care l-ar fi putut întâlni în cursa pentru Cotroceni ar fi fost ex-preşedintele PNL, Crin Antonescu, care a pierdut însă cursa internă cu Klaus Iohannis.

"Probabil cel mai greu adversar pe care aş fi putut să-l am era Crin Antonescu pentru că mi-ar fi fost greu să candidez împotriva unui prieten, mă rog unui fost prieten, aşa că decizia luată de PNL mi-a luat o piatră de pe inimă. Nu am nicio problemă cu faptul că domnul Klaus Iohannis este german, aşa cum sper ca nimeni să nu aibă o problemă cu faptul că eu sunt român”, a precizat Victor Ponta.