Portavionul USS Theodore Roosevelt va părăsi Golful Persic în această toamnă

Portavionul american USS Theodore Roosevelt.
Portavionul american USS Theodore Roosevelt. (Captură Foto)

Marina americană a anunţat că portavionul USS Theodore Roosevelt va părăsi Golful Persic în această toamnă, fiind pentru prima dată din 2007 când Pentagonul va rămâne fără nicio navă de luptă în regiune.

Amiralul John Richardson, care a fost nominalizat de preşedintele Barack Obama în poziţia de viitor şef al Marinei, a declarat joi că o lipsă de două luni a portavionului ar putea crea probleme în războiul împotriva grupului terorist Statul Islamic.

“Fără acel portavion va exista o reducere a capabilităţilor noastre în regiune”, a declarat Richardson Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Senatului SUA.

USS Theodore Roosevelt, care a fost folosit din 2014 pentru lansarea de lovituri împotriva poziţiilor Statului Islamic în Irak şi Siria, nu se va afla în Orientul Mijlociu pentru aproximativ 2 luni.

Strategia campaniei americane de lovituri aeriene pentru a “slăbi şi în cele din urme distruge” grupul Statul Islamic a fost criticată de unii oficiali americani.

Criticii insistă asupra desfăşurării de trupe de luptă terestre în Irak. Ei susţin că victoriile obţinute de grupul jihadist reprezintă un semnal că strategia preşedintelui american Barack Obama pentru a înfrânge reţeaua teroristă nu funcţionează.

Membrii Statului Islamic, care au fost pregătiţi iniţial de CIA în Iordania în 2012 pentru a destabiliza guvernul sirian, sunt implicaţi în crime împotriva umanităţii în zonele aflate sub controlul lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe