Poţi slăbi 7 kg în 10 zile cu regimul Oshawa!

Bol cu orez
Bol cu orez (Epoch Times)

Regimul Oshawa este atât o cură de slăbire eficientă, dar şi o dietă care ajută la detoxifierea organismului. Specialiştii în nutriţie susţin că persoanele care urmează regimul Oshawa pot slăbi până la 7 kilograme în cele 10 zile de dietă.

Fondatorul acestei diete macrobiotice este medicul japonez Yukikazu Sakurazawa. Acesta a pus bazele unui sistem de dietă de 10 zile în care se consumă cereale precum grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca. Dieta Oshawa se ţine timp de 10 zile şi poate fi reluată după o pauză de 3-5 zile. Adepţii regimului afirmă că are efecte de reechilibrare şi vindecare în aproape toate bolile, inclusiv a cancerului.

În timpul celor 10 zile de regim nu trebuie să se consume decât grâu, orez, hrişcă şi mei fără alte alimente! Se admite doar sarea grunjoasă ca şi condiment, iar ca lichid trebuie să se consume doar apă, de preferinţă cât mai pură. Cerealele trebuie să fie integrale, dar se poate consuma din când în când şi orez alb. Grâul să fie cumpărat din piaţă de la ţărani , nu din supermarket, şi pe cât posibil din culturi în care nu s-au folosit îngrăşăminte chimice.

Cerealele se pot prepara în orice combinaţie sau proporţie dorim : fierte, coapte, măcinate, sub formă de terci (ca mamaliga) sau turtiţe . Se pot mânca în orice cantitate , de preferinţă cât mai mult , în mai multe mese pe zi.

Băuturile răcoritoare, fresh-urile, cafeaua şi chiar ceaiul sunt interzise pe toată perioada de regim Oshawa, în schimb trebuie să se bea minimum 2 litri de apă plată pe zi.

Un efect important al acestui regim este că ajută la diminuarea poftelor şi a diferitelor dependenţe de alimente mai mult sau mai puţin nesănătoase. Este posibil ca în primele 2-3 zile să ne confruntăm cu anumite pofte, însă acestea dispar pe măsură ce continuăm regimul. Chiar şi unele dependenţe psihice sunt eliminate. Aceasta deoarece acest regim amplifică autocontrolul mental şi chiar fizic.

Reţetele pentru regimul Oshawa pot fi: turtiţe de grâu sau hrişcă, plăcintă de grâu cu orez fiert, supă de orez cu găluşte de grâu, cremă de orez etc.