Poziţia lui Sebastian Ghiţă în Comisia SRI, pusă sub semnul întrebării de PNL

PSD trebuie să-i retragă de urgenţă sprijinul politic lui Sebastian Ghiţă în baza căruia deţine calitatea de membru în comisia de control SRI, au solicitat liberalii, la scurt timp după trimiterea în judecată a inculpatului.
Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Proaspăt trimis în judecată de procurorii DNA, deputatul Sebastian Ghiţă ar putea rămâne fără calitatea de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Asta dacă social-democraţii vor lua în considerare apelul venit din partea rivalilor de la PNL.

Trimiterea în judecată a deputatului Sebastian Ghiţă pentru dare de mită, şantaj şi spălare de bani, alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova, de fostul şef al DGA Prahova şi de doi procurori-şefi din Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, este absolut incompatibilă cu deţinerea, în continuare, a funcţiei de membru într-o comisie parlamentară care controlează un serviciu de informaţii al statului român", au transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, liberalii.

Potrivit PNL, menţinerea lui Sebastian Ghiţă în Comisia SRI este cu atât mai gravă cu cât acesta a mai fost trimis în judecată în alt dosar.

"Ghiţă reuşeşte contraperformanţa de a avea două dosare în care este trimis în judecată şi continuă să facă totuşi parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret. Deputatul PSD ar fi trebuit să se retragă din funcţia de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici acest for parlamentar, dar nici serviciul de informaţii al cărui obiect de activitate îl constituie. Membrii acestei comisii trebuie să dea dovadă de probitate în absolut orice aspect al vieţii lor, atât publice, cât şi private", se mai arată în documentul citat.

În acest context, PNL cere PSD să dea dovadă de responsabilitate şi "să nu procedeze ca în trecut, când l-a susţinut în cadrul Comisiei de control, deşi acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anunţase că va decide asupra retragerii sprijinului, lucru care nu s-a întâmplat niciodată".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne