PPE la sediul Platformei DA: Vom construi în Moldova forţe pro-europene de centru-dreapta

Cele două partide pro-europene de la Chişinău, Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, au fost vizitate luni de către o delegaţie a Partidului Popular Euorpean în vederea evaluării cererii de aderare a celor două formaţiuni la PPE.
Membri ai Partidului Popular European la sediul Platformei DA
Membri ai Partidului Popular European la sediul Platformei DA (facebook.com / Andrei Năstase)

Aflată în Republica Moldova, o delegaţie a Partidului Popular European, cea mai influentă familie europeană, luni, 18 septembrie, a avut o şedinţă de lucru la sediul Platformei Demnitate şi Adevăr de la Chişinău, cu scopul evaluării cererii de aderare a Platformei DA la PPE.

„Discuţiile au vizat preponderent obiectivele şi strategia Platformei DA, viziunea formaţiunii privind reformarea Republicii Moldova, conform programului şi politicilor acesteia, punctul de vedere al PDA asupra situaţiei politice curente şi schimbării sistemului electoral, precum şi relaţia dintre partidele de centru-dreapta – Platforma DA, PAS şi PLDM”, se arată într-o declaraţie a Platformei DA.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a subliniat importanţa unităţii forţelor de opoziţie cu aspiraţii pro-europene. În context, acesta a menţionat despre ultima ofertă înaintată de formaţiunea pe care o reprezintă către Partidul Acţiune şi Solidaritate privind parteneriatul strategic, abordarea consolidată a următoarelor scrutine în baza unor principii clar elaborate.

La rândul lor, oficialii europeni au salutat iniţiativele Platformei DA de a colabora cu partidele pro-europene, de centru-dreapta, în vederea salvării cursului european al Republicii Moldova. „Vom construi aici forţe pro-europene de centru-dreapta care să implementeze reformele de care are nevoie Republica Moldova”, a punctat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Delegaţia PPE a fost înştiinţată şi despre cazurile grave de persecuţie la adresa membrilor şi susţinătorilor Platformei DA, inclusiv ameninţările, sechestrările de bunuri şi arestările legăte de protestul de duminică, 17 septembrie.

„Vizita de documentare a misiunii PPE la Chişinău a avut scopul primordial de a evalua cererile de aderare a Platformei Demnitate şi Adevăr şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate în calitate de membri observatori ai celei mai mari familii europene - Partidului Popular European”, se mai arată în declaraţia Platformei DA.

Menţionăm că şi Partidul Acţiune şi Solidaritate a fost vizitat de către membrii misiunii Partidului Popular European, unde s-a discutat despre „lucrurile pe care trebuie să le facem pentru ca Partidul Acţiune şi Solidaritate să obţină statutul de membru observator în PPE. Le mulţumim reprezentanţilor Partidului Popular European pentru încrederea şi sprijinul oferite în toată această perioadă”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe