Prăjitură cu cireşe şi migdale

Prăjitură cu cireşe şi migdale
Prăjitură cu cireşe şi migdale (Maria Matyiku / Epoch Times)

Prăjitura cu cireşe sau vişine este una dintre prăjiturile apreciate la reuniunile cu prietenii sau cu familia. Aroma cireşelor sau a vişinelor se combină perfect cu cea a migdalelor prăjite. Blatul iese moale şi pufos, fructele sunt zemoase, iar partea de deasupra este deosebit de crocantă.

Ingrediente

500 g de cireşe sau vişine
4 ouă
1 cană de zahăr
4 linguri de unt la temperatura camerei
1 pahar de 100 ml de lapte
un praf de copt
un praf de sare
1 1/2 căni făină
50 g migdale rase

Modul de preparare:

Cireşele/ vişinele se spală bine cu apă rece, se îndepărtează codiţele şi se scot sâmburii. Se lasă apoi deoparte să se usuce.

Cuptorul se încălzeşte la 180 C.

Pentru prepararea blatului, se mixează cele 4 linguri de unt cu zahărul. Se adaugă pe rând cele 4 ouă, amestecându-se în continuare până când se încorporează, după care se adaugă laptele.

Făina amestecată cu praful de copt se adaugă în ploaie. Se amestecă uşor, cu o lingură de lemn, cu mişcări de sus în jos.

Se obţine o compoziţie omogenă care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Deasupra blatului se aşează uniform cireşele sau vişinele fară sâmburi, după care se presară sâmburii raşi de migdale amestecaţi cu o lingură de zahăr.

Dacă doriţi ca fructele să rămână suspendate, amestecaţi-le cu o lingură de făină inainte de-a le pune deasupra blatului. Aluatul se va lipi de făină, păstrând fructele suspendate. O altă opţiune ar fi să le tăiaţi în bucăţele mai mici.

Prăjitura se pune în cuptor şi se coace circa 40-45 de minute.

Prăjitura se scoate din cuptor şi se lasă 15 minute să se răcească, apoi se taie în bucăţi de dimensiunea şi forma dorită.

Se serveşte alături de cafea sau ceai.