Prăjitura negresa cu caise - pufoasă şi atât de delicioasă

Negresa cu caise este o prăjitură dulce acrişoară de sezon foarte gustoasă, având un blat de cacao moale şi umed, ce contrastează plăcut cu portocaliul caiselor şi gustul acrişor al acestora.
Prăjitura negresa cu caise
Prăjitura negresa cu caise (Maria Matyiku / Epoch Times)

Prăjitura nu este foarte dulce, pentru cei cărora le plac blaturile dulci, se poate mări cantitatea de zahăr (se poate pune o cană de zahăr, în loc de 3/4 cană). De asemenea jumătăţile de caise se pot da prin zahăr, înainte de-a le pune în tavă.

Ingrediente:

4 ouă,
4 linguri de cacao,
200 g unt,
1 cană 2 linguri de faină,
1/3 cană de zahăr,
1 plic praf de copt,
esenţa de vanilie,
un vârf de sare,
8 caise mari

Glazura:
50 g ciocolată
3 linguri de frişcă lichidă

sau

zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 180 ° C şi se unge o tavă de mărimea 30/20 cu puţină grăsime, după care se tapetează făină sau cu hârtie de copt.

Ouăle întregi se mixează până când devin spumă.

Untul se freacă cu zahărul până când se încorporează, apoi se adaugă cacao.

Făina se amestecă cu praful de copt şi vanilia şi se adaugă în castron peste pasta de unt cu cacao, alternând cu spuma de ouă. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn sau de plastic, până când compoziţia devine omogenă. Compoziţia finală este fermă, nu curge şi este aerată. Dacă se amestecă prea mult prăjitura va şi densă şi nu va creşte la cuptor.

Aluatul se toarnă în tavă tapetată, se uniformizează, apoi pe deasupra se pun jumătăţi de caise cu partea tăiată în jos.

Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Se lasă să se răcească apoi se taie în cuburi, având caisa în mijloc.

Pentru prepararea glazurii se topesc pe aburi 50 g de ciocolată cu 3 linguri de frişcă lichidă, având grijă ca amestecul să nu dea în clocot.

Se lasă deoparte câteva minute să se răcorească puţin, apoi glazura se pune în formă de ornat şi se toarnă în firicele pe deasupra bucăţilor de prăjitură.

Prăjitura este la fel de bună şi dacă se pudrează cu zahăr. Iubitorii de ciocolată însă vor prefera glazura de ciocolată.

Vă dorim poftă bună !