Prea Fericitul pune o vorbă bună pentru Vanghelie: "A contribuit la construirea şi renovarea de biserici şi mănăstiri"

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a depus la dosarul prin care cere eliberarea din închisoare, o scrisoare din partea Patriarhului Daniel, scrisoare în care înaltul prelat îşi exprimă aprecierea pentru sprijinul oferit de primar bisericilor din sector.

"Mărturie în acest sens sunt cele 25 de contribuţii ale sale pentru construirea sau renovarea unor biserici şi mănăstiri", se arată în acest document, potrivit Hotnews.

Avocatul lui Vanghelie a confirmat existenţa acestei scrisori prin care Patriarhul Daniel "apreciază activitatea dlui Vanghelie".

Întrebat de ziarişti din ce bani au fost ajutate aceste biserici, avocatul primarului a răspuns: "Bănuiesc că din fonduri publice", relatează sursa citată.

Amintim în context că, nu demult, potrivit presei timişene, Patriarhul Daniel ar fi pus un cuvânt bun şi pentru inspectorul şef adjunct al Poliţiei Timiş, comisarul şef Florin Bolbos, arestat preventiv pentru abuz în serviciu. Avocatul bucureştean Cătălin Dâncu, venit la Timişoara ca să-l apere pe Bolbos, a prezentat o scrisoare deschisă prin intermediul căreia însuşi Preafericitul Daniel cerea punerea în libertate a bine-credinciosului Florin Bolbos, sub motivaţia că poliţistul nu a ezitat să ajute Biserica ori de câte ori i s-a cerut ajutorul.

După apariţia ştirii, publicată iniţial de impactpress.ro, Patriarhia Română a negat orice implicare a Patriarhului României în Dosarul Poliţiei Timiş. Mai multe pe acest subiect, puteţi citi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.