Preda: Grindeanu a angajat o balerină să-i scrie discursurile. Cât a fost deputat, a vorbit doar un minut şi 15 secunde

Liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a insistat că viitorul Guvern va fi controlat de PSD, numai că, potrivit Constituţiei, doar Parlamentul ar trebui să controleze Executivul, a semnalat europarlamentarul Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

PSD a scos din pălărie numele lui Sorin Grindeanu, astfel că s-a suspendat şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, a remarcat europarlamentarul Cristian Preda, într-un articol publicat în ziare.com.

"Ca şi-n cazul Shhaideh, e un fost ministru care nu a devenit cunoscut la nivel naţional. S-a şi întors, de altfel, după un mandat de deputat, la Timişoara, ca şef de consiliu judeţean. Cât a fost în Cameră, a atras atenţia întrucât a angajat o balerină ca să-i scrie discursurile. Nu-i de mirare că, în patru ani de deputăţie, a vorbit doar un minut şi 15 secunde. Asta găseai pe internet despre cel propus premier, plus legăturile sale de afaceri", a precizat Cristian Preda.

Pe de altă parte, europarlamentarul a atras atenţia că liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a insistat că viitorul Guvern va fi controlat de PSD. Numai că, potrivit Constituţiei, nu un partid, nici o alianţă de partide, ci Parlamentul controlează Executivul.

"Culmea e că, atunci când îl ameninţau cu suspendarea, PSD şi ALDE îi cereau insistent preşedintelui să respecte democraţia parlamentară, care presupune tocmai un raport de subordonare a puterii executive în raport cu cea legislativă. Fuziunea PSD-guvern e cu atât mai problematică, cu cât Dragnea vrea, de fapt, să dicteze partidului", a afirmat Cristian Preda.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne