Preda: Guvernul Grindeanu, văzut la Bruxelles ca unul corupt. Toţi s-au luat cu mâinile de cap

Graţie controversatelor "ordonanţe-elefant" adoptate noaptea pe furiş, Guvernul de la Bucureşti este privit la Bruxelles ca unul corupt care încearcă să şteargă delictele, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

De la stânga la dreapta, toată lumea din Parlamentul European a spus că nu este în regulă să adopţi o ordonanţă de urgenţă cu care să ştergi delicte sau să împiedici condamnarea unor corupţi, a declarat, într-un interviu acordat RFI, europarlamentarul Cristian Preda.

"Am discutat cu foarte mulţi deputaţi socialişti şi liberali din diverse partide europene şi toţi mi-au spus că nu sunt deloc solidari cu un asemenea guvern, legat de o cultură a impunităţii. Chiar a impunităţii la pătrat, pentru că şterg delictele şi împiedică condamnarea pentru delicte grave de corupţie. Guvernul de la Bucureşti este privit ca unul corupt care încearcă să şteargă delictele", a precizat Preda.

Deşi a decis să abroge OUG 13 care mutilează Codurile penale, imaginea Cabinetul Grindeanu este una "dezastruoasă", susţine europarlamentarul, care pretinde că nu a întâlnit "niciun socialist sau liberal, membri ai familiilor politice ce sunt şi la Bucureşti, care să spună că este de partea Guvernului".

"Toţi s-au luat cu mâinile de cap şi au spus că acestea nu sunt valorile lor. În schimb, ceea ce a trezit admiraţie în toate grupurile politice a fost reacţia societăţii. Faptul că sute de mii de oameni se strâng atâtea zile la rând şi spun că vor o guvernare corectă, reguli clare, ca nimeni să nu fie deasupra legii, o Românie europeană, a impresionat pe toată lumea. Mulţi au asemănat mişcările din ultimele zile cu ceea ce s-a întâmplat în România în decembrie 1989.

Dincolo de dispreţul faţă de o guvernare corupă este şi admiraţia pentru cetăţeni, care îşi doresc să trăiască într-o lume fără corupţie, cu reguli clare, o lume deschisă, simpatică. În piaţă, dincolo de poziţia politică, vedem o lume liberă. Sunt oameni liberi, foarte imaginativi, care ştiu să ia peste picior gafele puterii, care ştiu să spună răspicat ce ţară îşi doresc. Acest lucru a trezit admiraţie", a afirmat Preda.

Interviul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne