Predoiu denunţă atacul în stil fesenist al UNPR. „Cazul Gigină, un test pentru democraţie. Oprea, demisia de onoare”

Liberalii cer în continuare demisia lui Gabriel Oprea, în urma scandalului declanşat de moartea tânărului poliţist care îl escorta pe vicepremier.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

"Suntem în cea de a cincea zi de la accidentul poliţistului Gigină, fără a avea încă explicaţii complete cu privire la acest caz. Comunicatul dat publicităţii astăzi de MAI nu dă explicaţii, ci praf în ochi. În continuare, vicepremierul şi premierul sunt datori să ofere explicaţii complete cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi contextul accidentului.

Menţinem solicitarea noastră de demisie a vicepremierului Gabriel Oprea. Demersul nostru nu este unul politic, demersul nostru este bazat pe principii, este unul bazat pe valori. Demersul nostru nu este un atac la persoană. Demersul nostru vizează aflarea întregului adevăr. Familia victimei şi opinia publică au dreptul să afle neîntârzitat toate împrejurările care au condus la tragicul eveniment", a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Cazul Gigină este, în opinia liderului PNL, un test, este un test pentru noi toţi, este un test pentru democraţie. "Opinia publică, poporul, a trecut acest test. Rămâne acum ca oamenii politici, guvernul, instituţiile statului, justiţia şi presa să treacă acest test."

"Poliţiştii au spus că depun jurământ faţă de ţară şi popor, nu faţă de un ministru. Acest mesaj transmis de către poliţişti este cu atât mai simbolic, cu atât mai important astăzi, de Ziua Armatei Române, pe care suntem datori să o onorăm cu respect faţă de fii săi, nu numai cu solde şi echipamente.

Indiferent câte merite ar avea generalul Oprea în susţinerea Armatei Române, este dator să le onoreze până la capăt cu demisia de onoare! Sufletul Armatei, sufletul poporului are nevoie de acest gest reparatoriu", a continuat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că a notat, în acelaşi timp, „atacul nefondat pe care UNPR l-a lansat prin două comunicate la adresa PNL. Sunt două comunicate scrise în limbajul propagandistic fesenist al anilor 1990.”

„Nu dorim să polemizăm în aceşti termeni. Încă o dată, demersul nostru nu este făcut din calcul politic. Este făcut din respect, este făcut pentru valori. Dimpotrivă, orice calcul politic ar fi condus la o abţinere din partea PNL. Dar PNL s-a pronunţat, după ce a avut suficiente informaţii cu privire la caz, în legătură cu conduita de urmat din partea vicepremierului. Tot ceea ce susţinem în continuare nu are alt scop decât aflarea adevărului şi reparaţia morală acordată victimei şi opiniei publice pentru modul în care s-au desfăşurat lucrurile după producerea accidentului, dar şi înainte de producerea accidentului.

Dorim în acelaşi timp să subliniem faptul că meritele nu dau privilegii. Indiferent cât de mult un om de stat ajută o instituţie, aceasta nu conferă privilegii. Vom menţine acest demers până la capăt, până la aflarea adevărului. Demisia este un prim pas în această direcţie”, a mai declarat Cătălin Predoiu.