Predoiu: Ordonanţa traseismului - emblemă a Guvernului Ponta care devine un brand al furtului

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a criticat în termeni duri decizia premierului Victor Ponta de a adopta ordonanţa de urgenţă care legiferează traseismul politic al aleşilor locali. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, liderul PDL a subliniat, joi seară, că această controversată ordonanţă este abuzivă, neconstituţională şi nedemocratică şi are ca efect ştergerea graniţelor dintre partide.

"Această Ordonanţă a lui Dragnea este mai mult decât un abuz, mai mult decât o lege neconstituţională, este o ordonanţă care demonstrează că nu avem o democraţie reală în România. Ordonanţa şterge graniţele dintre partide: le dă voie primarilor să treacă de la un partid la altul cu voturile cetăţenilor în buzunar. Legiuitorul ne transmite că cetăţenii şi partidele politice nu fac doi bani şi vrem nu vrem legiuitorul în prezent este PSD, iar pentru PSD, cetăţenii şi partidele nu fac doi bani", a declarat Cătălin Predoiu.

Liderul PDL a opinat că ordonanţa propusă de Liviu Dragnea, care oferă o perioadă de graţie de 45 de zile aleşilor locali pentru a schimba tabăra dacă doresc, reprezintă o "emblemă a Guvernului Ponta", care a devenit un "brand al furtului".

"Ordonanţa este o emblemă a Guvernului Ponta, iar Guvernul devine de astăzi un brand al furtului. Ordonanţa se vrea un semnal de putere al camarilei pontiste, în cadrul PSD-ului. Ponta şi Dragnea vor să transmită în acest fel un mesaj că sunt capabili de orice, inclusiv să calce în picioare justiţia la momentul oportun, aşa cum acum calcă în picioare statul de drept. Pentru Ponta şi Dragnea democraţia, legea şi justiţia sunt mingi de baschet cu care aruncă la coş", a remarcat prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit informaţiilor sale, se pare că textul ordonanţei nu este încă gata şi continuă să se lucreze la el deşi aceasta a fost adoptată în guvern, posibil motiv şi pentru care nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

"Noi am atras atenţia că s-ar mai umbla la modificarea textului adoptat de Guvern. Noi am cerut clar să ni se spună dacă acest lucru este adevărat sau nu. Nu punem la îndoială aceste informaţii, se pare că sursele sunt din interiorul Guvernului, dar în acelaşi timp am dat Guvernului prezumţia de bună-credinţă, cum e şi normal. Actul de legiferare este foarte important. Un act de creaţie a legii, acolo nu trebuie să se strecoare nicio eroare", a explicat Predoiu.

Politicianul democrat-liberal a informat opinia publică că ACL a trimis un memoriu la Comisia de la Veneţia şi a sesizat şi Parlamentul European, care a şi reacţionat în plan european.

"Nu e nicio pâră în exterior. Ei, PSD-ul, văd România în exteriorul Europei. Dacă Ponta ar sta mai mult pe la Bruxelles astăzi ar fi avut altă viziune. Domnul Dragnea minţea cu cinism că orice primar are dreptul să treacă dintr-un partid în altul, însă ce nu spune domnul Dragnea este că le taie finanţările. Este şantaj ce face domnul Dragnea", a concluzionat Cătălin Predoiu.