Premierul Cioloş, chemat din nou să dea raportul în Parlament

Guvernul Cioloş a fost somat de partidul lui Tăriceanu şi Constantin să prezinte un bilanţ al politicilor sale economice şi al performanţei sale de până acum.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avem un Guvern care propune foarte multe strategii, dar, când vine vorba de luarea unor măsuri, situaţia nu arată deloc bine, şi-a exprimat marţi nemulţumirea, în cadrul unei conferinţe de presă, unul dintre cei doi lideri ALDE, Daniel Constantin, care l-a invitat pe premierul Dacian Cioloş să prezinte, în faţa Parlamentului, o evaluare a programului său de guvernare.

"Facem un apel public către premierul Cioloş, o să facem un demers şi în Parlament în prima săptămână a sesiunii parlamentare, ca premierul să vină în faţa Parlamentului, să facă, mai ales că au trecut şase luni din 2016, să facă o evaluare a programului de guvernare, a măsurilor pe care le-a propus în decembrie, dacă ele au fost îndeplinite, dacă nu au fost îndeplinite, ce s-a întâmplat cu execuţia bugetară în primele 6 luni, de ce avem încasări mai mici la bugetul de stat în această perioadă, care este efectul acestor măsuri pe care le-au aplicat.

În 6, 7 luni am constatat că acest Guvern a venit şi a propus foarte multe strategii - Strategia Naţională Anticorupţie, Strategia Naţională de Dezvoltare Economică, acolo eu nu am văzut niciun fel de măsură, este doar o chestiune de formă, nu există nici măcar o măsură pe care să o propună această strategie.

Avem un Guvern care propune foarte multe strategii, dar când ajungem la măsuri ce constatăm? Zero kilometri de autostradă contractaţi şi inauguraţi în 2016. Zero măsuri pentru stimularea încadrării tinerilor în muncă. Zero măsuri pentru reformarea sistemului de pensii", a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres.

La rândul său, celălalt lider ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că a venit vremea ca Guvernul Cioloş "să prezinte un bilanţ al politicilor economice şi al rezultatelor pe care le-a avut pe primul semestru, al performanţei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne