Premierul Dăncilă, ironii la adresa lui Iohannis înaintea întâlnirii cu Trump

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Prezentă duminică seara la Antena 3, premierul Viorica Dăncilă, candidată a PSD-ului la prezidenţiale, l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că nu a discutat cu Guvernul pe tema viitoarei lui întâlniri cu Donald Trump şi i-a cerut să dea socoteală românilor când se va întoarce. De asemenea, Dăncilă a sugerat că Iohannis s-ar putea duce în SUA doar pentru imagine.

"Întotdeauna am fost adeptul consensului şi trebuie să fie o cooperare între preşedinte-Guvern- Parlament. Cred că această discuţie dl preşedinte trebuia să o aibă şi cu Guvernul, dar şi cu Parlamentul. Este foarte important că preşedintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obţinem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (...) Cred că la întoarcere e normal că dl preşedinte să vină în faţa românilor şi să spună: am obţinut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuţi şi despre anumite probleme care pot consolida relaţiile", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Mediafax, la Antena 3.

Nu în ultimul rând, Dăncilă a transmis că speră ca preşedintele să nu ia decizii cu care Guvernul să nu fi fost de acord în prealabil.

"Eu sper ca dl preşedinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze şi care efectiv nu au făcut obiectul unor discuţii. Cred că era important punctual să discutăm despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relaţiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuţiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România şi SUA", a mai declarat premierul.

Preşedintele Iohannis se va afla, în data de 20 august, în SUA, unde va avea o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump.

Mai amintim, în contextul declaraţiilor Vioricăi Dăncilă pe tema "consensului şi cooperării între preşedinte-Guvern- Parlament" că în aprilie 2018 premierului i s-a reproşat secretomania în care a efectuat în ianuarie 2019 o vizită în Israel, împreună cu Liviu Dragnea.

"Această vizită pe care o face premierul şi, se pare, preşedintele Camerei Deputaţilor are câteva ciudăţenii. Una dintre ele este că nu au venit la discuţii (...) nu a avut niciun mandat acolo, a vorbit strict în numele guvernului şi nu pentru România. M-a îngrijorat secretomania în care s-a organizat această plecare”, declara Iohannis despre vizita Vioricăi Dăncilă şi a lui Dragnea în Israel.