Premierul Grindeanu şi ministrul de Finanţe convocaţi de Iohannis la Cotroceni

Seful statului vrea să afle direct de la Premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017, căci există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea măsurilor promise de PSD, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.
Klaus Iohannis, la Academia Româna.
Klaus Iohannis, la Academia Româna. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis l-a convocat miercuri la Palatul Cotroceni pe premierul Sorin Grindeanu pentru a discuta despre bugetul pe 2017, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi. La discuţie va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a precizat Dobrovolschi.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cere Guvernului să explice modul în care va gestiona efectele măsurilor adoptate săptămâna trecută şi modul în care aceste măsuri vor avea un impact bugetar.

În acest context, Preşedintele României avut o discuţie telefonică cu Premierul Sorin Grindeanu, discuţie în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. Această întâlnire va avea loc miercuri după-amiază. La discuţie va participa şi Ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan. Preşedintele României vrea să afle, direct de la Premier, care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuţie necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri şi efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei.", a declarat Dobrovolschi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni.

Întrebată dacă şeful statului a avut discuţii legate de buget şi cu oficiali ai BNR, Dobrovolschi a răspuns: "Nu pot să confirm sau să infirm existenţa acestor discuţii".

De asemenea, întrebată în urma căror discuţii, analize au rezultat îngrijorările lui Iohannis, purtătorul de cuvânt a declarat că şeful statului nu este străin de nimic din ceea ce se discută în spaţiul public în ultima perioadă.

"Puteţi, cu siguranţă, să ştiţi faptul că la nivelul Administraţiei Prezidenţiale există analize serioase, dar şi ca cetăţean de rând există astfel de îngrijorări bazate, evident, pe cifre, pe datele şi îngrijorările acestea sunt până la nivelul Administraţiei Prezidenţiale.", a precizat Dobrovolschi.