Premierul israelian avertizat de Iran că va fi forţat să fugă în largul mării

Hossein Salami, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului.
Hossein Salami, comandant adjunct al Gărzilor Revoluţionare ale Iranului. (Captură Foto)

Iranul a lansat o nouă ameninţare la adresa Israelului printr-un mesaj adresat premierului israelian Benjamin Netanyahu, prin care acesta este îndemnat „să practice înotul în Mediterană”.

Mesajul şi avertismentul au fost lansate de adjunctul comandantului Gărzilor Revoluţionare Islamice ale Iranului (IRGC), generalul de brigadă Hossein Salami, potrivit Express.co.uk.

Luând cuvântul la un miting în Isfahan, centrul Iranului, Salami a susţinut vineri: „Îi spun premierului regimului sionist să practice înotul în Mediterană din cauză că, în curând, nu veţi avea nicio alternativă decât să fugiţi în largul mării”.

Adresându-se voluntarilor din IRGC, Salami a adăugat: „Ei nu sunt la un nivel la care să reprezinte o ameninţare pentru noi. Hezbollah este suficient pentru a-i distruge”.

Acuzând Tel Aviv-ul că înşeală lumea cu privire la Iran, generalul a afirmat că Israelul acţionează ca un „manechin politic” în vitrina americanilor.

De asemenea, Salami a lăudat atacul cu rachete, de pe 1 octombrie din Siria, împotriva Statului Islamic.

Atacul din 1 octombrie a fost un răspuns la atacul terorist din 22 septembrie asupra unei parade militare în oraşul Ahvaz în care au murit 25 de persoane şi au fost rănite alte câteva zeci.

Comentariile au fost făcute în timp ce cancelarul german Angela Merkel desfăşura discuţii bilaterale cu liderul israelian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe