Premierul italian înăspreşte condiţiile de carantină. Magazinele se închid

Premierul italian Giuseppe Conte
Premierul italian Giuseppe Conte (Vincenzo Pinto/AFP/Getty Images)

Prim-ministrul Giuseppe Conte a adăugat miercuri noi restricţii la carantina impusă pentru combaterea virusului Wuhan, după ce evoluţia epidemiei arată că Italia a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a deceselor din orice ţară de la începutul focarului - peste 2300 de cazuri.

Într-o intervenţie televizată, Conte a spus că toate magazinele vor fi închise, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, iar companiile trebuie să îşi închidă toate departamentele care nu sunt esenţiale pentru producţie.

Serviciile precum coafor şi saloane de înfrumuseţare vor fi închise de asemenea, dar şi toate barurile şi restaurantele. Cantinele firmelor pot rămâne deschise dacă sunt capabile să garanteze că pot păstra o distanţă de cel puţin un metru între clienţi.

„Vom vedea efectele acestui efort masiv în câteva săptămâni”, a afirmat el, referindu-se la buletinele zilnice care anunţă numărul de cazuri noi şi decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe