Premii de până la 100.000 de euro pentru denunţători. Vezi pentru ce se dau

Consiliul Concurenţei anunţă stimulente în bani pentru cei ce dau informaţii despre încălcarea legii. "Denunţătorii" ar putea primi 1% din cuantumul amenzilor date în temeiul sesizării lor.
Bogdan Chiriţoiu
Bogdan Chiriţoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În timp ce ANAF îşi face planul trimiţând inspectori cu girofarul pe teren şi dând amenzi peste amenzi, Consiliul Concurenţei şi-a propus o cu totul altă strategie pentru a performa în domeniul său. Potrivit preşedintelui instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, persoanele care vin cu sesizări ce se dovedesc corecte ar urma să fie recompensate cu 1% din valoarea amenzilor, dar nu mai mult de 100.000 de euro, relatează Agerpres.

"Propunerea noastră ar fi ca aceia care vin cu o sesizare care se dovedeşte corectă după aceea, deci cei care ne dau informaţii despre încălcarea legii, fie că sunt angajaţi în acea firmă sau în ce context au aflat ceva, după ce se dovedeşte corectă şi instanţa confirmă că firma a încălcat legea, pot să primească până la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro", a anunţat sâmbătă, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la un seminar de specialitate.

Propunerea urmează să fie trimisă sub formă de amendament către Parlament, la Legea Consiliului Concurenţei. Deocamdată, Ordonanţa a fost trimisă către Parlament, respectiv către Senat, mai arată sursa citată.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai explicat că, în prezent, există posibilitatea de a fi sesizaţi, inclusiv prin sesizări anonime, însă se doreşte să se facă un pas în plus spre mecanisme care există în ţări, precum Ungaria sau Statele Unite ale Americii.

Consiliul Concurenţei a aplicat în acest an amenzi de 13.670.569 lei (aproximativ 3.050.075 euro).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne