Premiul pentru cel mai frumos balcon a fost decernat! Merge la...

La cinci luni de la lansare, concursul "Cea mai frumoasă faţadă, Cea mai frumoasă curte şi Cel mai frumos balcon" a luat final, câştigătorii fiind bonusaţi cu bani şi obiecte de grădinărit, precum şi cu reduceri de taxe şi impozite.
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti
Gabriela Firea-Primar General Bucuresti (Florin Chirila/Epoch Times)

Primăria Capitalei a anunţat câştigătorii concursurilor "Cea mai frumoasă faţadă, Cea mai frumoasă curte şi Cel mai frumos balcon", lansate nu demult de Gabriela Firea. Premierul pentru cel mai frumos balcon a fost decernat jurnalistului Radu Şofron, de la Radio România, informează stiritvr.ro.

Potrivit sursei citate, câştigătorul are grijă de florile de pe balconul lui de mai bine de 15 ani.

"Cea mai frumoasă grădină", care a luat premiul I al juriului la categoria persoane juridice, a fost grădina unui restaurant, în timp ce premiul pentru "Cea mai frumoasă gradină" pe persoană fizică a fost câştigat de bucureşteanul Ion Boţan.

Premiul pentru "Cea mai frumoasă faţadă" a fost câştigat de Cătălin Popescu. Premiile au fost între 3.000 şi 5.000 de lei, câştigătorii fiind bonificaţi cu bani, obiecte de grădinărit sau reduceri de taxe şi impozite locale.

La final, toţi participanţii au primit premii speciale.

Reamintim că, după ce a împodobit Capitala cu iepuraşi şi floricele spânzurate între stâlpii de iluminat, Gabriela Firea a venit cu o nouă iniţiativă, şi anume organizarea unui concurs cu tema "Cea mai frumoasă faţadă, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă curte".

La momentul respectiv (aprilie 2017), iniţiativa primarului a stârnit numeroase comentarii în mediul online.

"Tot stau şi mă gândesc cum trebuie să arate "cel mai frumos balcon" (nu în sensul argotic) în Bucureşti ca să ia premiul de la Firea.

Vorbim de un oraş cu probabil aproape un milion de balcoane de toate felurile, multe închise cu termopan, altele cu gratii de fier forjat, altele pur şi simplu decoltate din construcţie, unele cu cactuşi şi muşcate, altele cu nădragi şi maieuri fluturând în briza Bărăganului. Care să fie cel mai frumos dintre astea? Sau ce ornamente să-i mai adaugi ca să o impresioneze pe doamna primar? Un peşte de sticlă? Un şirag de mileuri? Nişte ii atârnate în cleştişori de lemn pe frânghie? Sau poate un iepure mare cu ochi bulbucaţi...

Nu vă bateţi capul cu răspunsul. Vindeţi tot şi mutaţi-vă-n Cluj, probabil, în câţiva ani, cea mai occidentală aşezare din România, nu doar ca decenţă urbanistică, ci şi ca oportunităţi de dezvoltare şi carieră. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu de altă, dar cu un balcon frumos din Bucureşti, la un moment dat, n-o să poţi cumpăra decât o fereastră de mansardă în Cluj", scria, pe Facebook, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

Eu în locul vostru n-aş mai freca febeul, m-aş duce repede să pun o răpire din serai cu ciucuri aurii în geam, să trec măcar de preselecţie", sugerează un alt cetăţean.

"Nici nu ne-a lăsat bine să ne obişnuim cu ideea iepurilor din David Lynch cosmetizaţi la Vaslui cu ocazia Paştelui, că acum ne trosneşte cu concursul suprarealism de voluntari la balcoanele bucureştenilor. Somebody needs to stop this lady!", scria un alt cetăţean.