Preşedinte al JP Morgan avertizează că Brexitul va fi cu năbădăi

(Getty Images)

Vittorio Grilli, preşedinte al diviziei de banking corporatist şi de investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) la JP Morgan, a declarat că nu vede cum ar putea Marea Britanie şi Uniunea Europeană să cadă de acord asupra priorităţilor lor în negocierile pentru Brexit.

Grilli a adăugat că există multe incertitudini privind Brexitul şi că orice discuţie cu blocul european va trebui să aştepte până după alegerile germane.

Discutând cu Bloomberg, Grilli a declarat: “[Divorţurile] nu sunt niciodată frumoase dar, bineînţeles, depinde de cei doi parteneri, foşti parteneri.

“Din nou, au existat multe incertitudini privind referendumul şi a ieşit ce a ieşit; iar acum, joi au loc alegerile din Marea Britanie şi există în continuare incertitudini cu privire la rezultatul acestora”.

Grilli a precizat că, în cazul în care negocierile pentru Brexit nu merg bine şi companiile fug din Marea Britanie, o asemenea evoluţie ar afecta negativ şi Europa, din moment ce au fost necesare “secole” pentru a crea centrul complex pe care îl reprezintă City-ul londonez.

El a declarat: “City-ul din Londra nu a fost creat într-o zi, a fost nevoie de decenii, dacă nu chiar secole, pentru a crea un astfel de mediu.

“Este un mediu foarte complex şi a-l recrea altundeva nu va fi uşor. Dacă Londra îşi pierde propriul drum specific în lume, Europa va avea de asemenea de pierdut”.

Remarcile sale au survenit pe fondul criticilor aduse UE de către ministrul britanic de externe, Boris Johnson. UE cere ţării Marii Britanii o factură de divorţ astronomică, Johnson susţinând că Marea Britanie ar putea de asemenea să ceară înapoi bani de la blocul european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie