Preşedintele din Belarus demite guvernul. Numeşte un nou premier

Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko.
Preşedintele bielorus Alexander Lukaşenko. (Captură Foto)

Preşedintele statului Belarus, Alexander Lukaşenko, l-a concediat pe primul ministru după un scandal legat de corupţie.

Mişcarea a avut loc la câteva zile după ce Lukaşenko, care a condus Belarus din 1994 într-un stil similar celui sovietic, i-a criticat pe liderii guvernului pentru ineficienţa lor.

Lukaşenko l-a numit pe Serghei Rumas, directorul Băncii pentru Dezvoltare, în poziţia de nou premier, a anunţat serviciul de presă prezidenţial, potrivit Reuters.

Rumas îl înlocuieşte pe Andrei Kobiakov, care a îndeplinit funcţia de premier al Belarus din 2014.

De asemenea, Lukaşenko a numit patru noi vicepremieri, precum şi noi miniştri, printe care cei pentru economie, comunicaţii şi industrie.

Lukaşenko, în vârstă de 63 de ani, a ţinut cont de unele apeluri venite din Occident pentru a manifesta mai multă indulgenţă faţă de opoziţia politică, însă opozanţii săi au afirmat că libertatear de a opera rămâne foarte limitată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe