Preşedintele Poloniei îl felicită pe Iohannis şi îl invită la Varşovia

Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski.
Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski. (Janek SKARZYNSKI / AFP / Getty Images)

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat pe preşedintele ales Klaus Iohannis pentru înalta funcţie pe care o va avea în stat şi i-a adresat o invitaţie oficială de a vizita Varşovia, a comunicat miercuri Ambasada Poloniei la Bucureşti.

Preşedintele polonez a precizat că România şi Polonia au o istorie şi o prietenie care durează de secole şi beneficiază de un parteneriat strategic care facilitează amplificarea cooperării bilaterale dintre cele două ţări.

”Polonia şi România sunt legate nu numai de o istorie şi de o prietenie de secole, dar şi de provocări comune atât în imediata noastră vecinătate, cât şi la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre ţările noastre constituie o platformă ideală pentru adâncirea cooperării bilaterale şi la nivelul forumurilor internaţionale, printre altele în cadrul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Bronisław Komorowski.

Bronislaw Komorwski l-a reasigurat pe Iohannis că dialogul polono-român va continua pe viitor şi l-a invitat la Varşovia pentru a aprofunda chestiunile curente şi perspectivele de dezvoltare a contactelor bilaterale.

”Contez pe faptul că dialogul polono-român va fi continuat în viitor. O întâlnire personală ar fi o ocazie perfectă pentru a discuta problemele curente şi perspectivele dezvoltării contactelor bilaterale. Profitând de ocazie, aş dori să vă invit să faceţi o vizită la Varşovia în viitorul apropiat”, a declarat preşedintele Poloniei.

În final, Komorowski i-a transmis lui Iohannis ”succes şi fericire” în îndeplinirea funcţiei de preşedinte, cât şi urări de bine în viaţa personală.

Preşedintele polonez este al doilea lider de stat care îi adresează o invitaţie lui Klaus Iohannis. Marţi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a felicitat pe Iohannis pentru câştigarea funcţiei de preşedinte şi l-a invitat să efectueze o vizită oficială la Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne