Press One: "Patronii de presă din Parlament"

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Ediţiile online ale publicaţiilor deţinute de parlamentari ne arată o presă locală în genunchi, dependentă de contracte cu statul, scrie jurnalista Iulia Marin într-un articol al publicaţiei Press One.

Cel puţin şapte parlamentari deţin sau au deţinut afaceri de presă în acest mandat. Unul a făcut carieră pe plan naţional, însă fără a-şi asuma în acte vreo legătură cu entităţile mediatice pe care le controlează. Dintre ceilalţi şase, unii şi-au vândut acţiunile între timp, în timp ce alţii susţin că afacerea - încă prosperă - ar fi o formă de a sprijini jurnalismul independent.

"O firmă de pază editează ziare, o fiică de parlamentar e subiect de ştire la fiecare zi de naştere, parlamentarul Eugen Nicolicea se deconspiră drept patron de radio, un fost lider de partid condamnat cu executare iese din puşcărie şi devine invitat permanent la emisiunea "Statul de drept" de la propria televiziune. Nu e Times New Roman, doar o ţară plină de posibilităţi", a comentat, pe contul personal de Facebook, jurnalista Iulia Marin.

Pentru a citi articolului intraţi aici.