Preţul sprijinului parlamentar. Ce cer ALDE, PMP şi UDMR de la Guvernul Orban [surse]

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Partidele care au votat învestirea Guvernului Orban negociază intens în această perioadă o serie de funcţii în schimbul sprijinului lor parlamentar, susţine G4Media.ro, citând surse politice.

Potrivit surselor, atât ALDE cât şi PMP poartă discuţii cu liberalii în vederea instalării propriilor oameni în funcţii de prefecţi, de secretari de stat, de şefi de autorităţi şi agenţii guvernamentale, şefi de companii de stat sau membri în consiliile de administraţie.

Concret, ALDE solicită cinci prefecţi şi conducerea unor importante companii energetice, plus oameni în consiliile de administraţie la mari companii de stat. La rândul lor, cei de la PMP vor trei prefecţi, opt secretari de stat, şefia Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, şefia Direcţiei pentru Relaţia cu Republica Moldova, plus conducerea a două sau trei agenţii de stat. Potrivit surselor G4Media.ro, şi cei de la PMP sunt interesaţi de domeniul energetic, în special de cel al gazelor, unde doresc instalarea unui secretar de stat.

Pe de altă parte, maghiarii de la UDMR nu au cerut funcţii noi, ci se bazează că liberalii nu îi vor demite pe oamenii lor aflaţi deja în diverse posturi, precum secretarii de stat la Educaţie şi Finanţe.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne