Prezentatorul TV Charlie Rose suspendat din cauza mai multor acuzaţii de hărţuire sexuală

Charlie Rose
Charlie Rose (Steve Mack/Getty Images)

Charlie Rose, un prezentator vedetă la televiziunea americană a fost acuzat de comportament sexual deviant de 8 femei, a precizat luni publicaţia Washington Post. La câteva ore după publicarea ştirii, CBS, PBS şi Bloomberg TV au anunţat că bine-cunoscutul jurnalist a fost suspendat şi că distribuirea programelor sale a fost suspendată pe durata investigării acuzaţiilor.

Rose - care are propriul show “Charlies Rose” la PBS şi este de asemenea unul dintre prezentatorii emisiunii “CBS This Morning”, precum şi corespondent al emisiunii “60 Minutes” – este acuzat că a pipăit şi a hărţuit sexual mai multe femei, unele dintre ele care au colaborat la show-ul său.

“El a fost prădător sexual şi eu am fost victimă”, a declarat Reah Bravo pentru Washington Post. Bravo a afirmat că în perioada în care a lucrat la show-ul lui Rose, în 2007, acesta i-a făcut de multe ori avansuri sexuale. Show-ul a fost lansat în 1991.

Într-o declaraţie publicată luni, un purtător de cuvânt al PBS a precizat că reţeaua suspendă imediat programul lui Rose din cauza acuzaţiilor formulate de presupusele victime.

Bloomberg TV, care difuzează de asemenea “Charlie Rose”, a afirmat că blocat emisiunea, iar reporterul Joe Flint de la Wall Street Journal a anunţat de asemenea că CBS l-a suspendat pe Rose ca răspuns la aceste acuzaţii.

Incidentele au avut loc în perioada cuprină între anii 1990 şi 2011 şi femeile au avut vârste între 21 şi 37 de ani în momentul presupuselor hărţuiri sexuale.

Potrivit raportului publicaţiei Washington Post, două femei s-au plâns producătorului emisiunii lui Rose, Yvette Vega, de comportamentul său agresiv, dar ea nu a ţinut seama de declaraţiile acestora.

“Ar fi trebuit să le iau apărarea. Am eşuat”, a declarat Vega pentru Washington Post.

Acuzaţiile împotriva lui Rose fac parte dintr-o serie de acuzaţii explozive împotriva unor politicieni de mare profil, staruri Hollywood şi din elita media. În ultimele câteva săptămâni, figuri binecunoscute precum Harvey Weinstein, Mark Halperin, Kevin Spacey, Louis C.K. şi Al Franken au fost acuzaţi de comportament necorespunzător şi atac sexual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe