Prim-ministrul R. Moldova: Cei care continuă să vândă în mod dubios proprietăţile statului vor fi demişi

Furturile publice să fie oprite imediat. Comisia de anchetă parlamentară constituită recent va analiza legalitatea privatizărilor vizând Aeroportul Chişinău, Air Moldova, gări şi staţiile auto etc., deoarece acestea ridică mari semne de întrebare, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, Premierul R. Moldova
Maia Sandu, Premierul R. Moldova (gov.md)

Premierul Maia Sandu solicită Agenţiei Proprietăţii Publice să identifice modalităţile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute ilegal menţionând că la următoarea şedinţă de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcţie.

Prim-ministrul atenţionează că deşi a anunţat public despre faptul că va fi pornită o anchetă cu privire la ilegalităţile comise de reprezentanţii fostului regim pentru a elibera instituţiile de corupţie, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice.

Astfel, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2019 ora 18.47, imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”, a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, se regăsesc printre altele Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preţ care pare diminuat semnificativ faţă de preţul real.

„Furturile publice care continuă şi după fuga ruşinoasă a lui Plahotniuc vor fi oprite imediat! Iar cei care vând în mod dubios şi netransparent proprietăţile statului vor fi demişi!”, a adăugat şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău precizând că abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani sunt cunoscute tuturor.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfăşurat procesele de privatizare a proprietăţii publice începând cu anul 2013, iar activitatea acestei comisii se va axa pe privatizările Aeroportului Chişinău, Air Moldova, gările şi staţiile auto etc. care au ridicat mari semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea şi legalitatea lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe