Prim-ministrul RM: Solicit repetat angajaţilor forţelor de ordine să nu blocheze activitatea instituţiilor de stat

Republica Moldova a devenit un stat izolat internaţional, unde domneşte corupţia, sărăcia şi teroarea din cauza unui partid cu apucături autoritare şi în special a unui dictator ieşit din minţi, Vlad Plahotniuc, a menţionat Maia Sandu.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Noul executiv va guverna ţara pe baza valorilor europene fundamentale, a anunţat prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, co-preşedintă a Blocului ACUM în cadrul şedinţei de luni a Guvernului. În contextul multiplelor speculaţii apărute în presa controlată, Sandu a reiterat că obiectivul de dezoligarhizare a statului s-a aflat la baza votului comun acordat în Parlamentul Republicii Moldova de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor.

Mai mult decât atât, premierul a explicat că în ultimii ani Republica Moldova a devenit un stat izolat internaţional, unde domneşte corupţia, sărăcia şi teroarea din cauza „unui partid cu apucături autoritare şi în special din cauza unui dictator ieşit din minţi, Vlad Plahotniuc. Fără a-l da jos pe Plahotniuc, fără a curăţa instituţiile statului, fără a elibera cetăţenii de frică şi de opresiune, Moldova nu are nicio şansă să se mişte spre Uniunea Europeană”.

Sandu a ţinut să facă claritate, comunicând că nici discuţiile cu PSRM avute anterior formării Guvernului, nici întrevederile cu delegaţiile străine, nici votul din Parlament nu au fost vreodată despre federalizarea Republicii Moldova, votul fiind în totalitate despre dezoligarhizare.

„Astăzi, în calitate de prim-ministru, şi în numele Guvernului RM, voi expedia Comisiei Europene, Consiliului Europei şi Comisiei de la Veneţia, o scrisoare în care vom expune opinia noastră în raport cu deciziile aşa-numitei Curţi Constituţionale din 7-9 iunie”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta a calificat deciziile ca fiind arbitrare şi contrare prevederilor Constituţiei şi nu numai experţii moldoveni le eticheteză astfel, ci şi comunitatea internaţională.

„În acest context, le solicit repetat angajaţilor forţelor de ordine să nu blocheze activitatea instituţiilor de stat, să nu blocheze intrarea în instituţiile de stat şi să nu îndeplinească ordinele ilegale ale celor care au uzurpat puterea şi nu vor să plece.

În curând activitatea noului Guvern va intra în normalitate şi având în vedere că UE şi-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu Guvernul, vom reuşi în scurt timp să deblocăm finanţarea din partea UE şi nu doar, şi vom asigura toate resursele pentru ca să putem să îndeplinim obligaţiunile faţă de cetăţeni”, a subliniat Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe