Prima turbină eoliană pentru taifunuri care ar putea genera energie 50 de ani în Japonia (video)

Un inginer japonez a oferit o soluţie pentru a valorifica energia generată de taifunurile distructive care lovesc în mod regulat Japonia.

Turbina eoliană Challenergy
Turbina eoliană Challenergy (Captură video)

Atsushi Shimizu a inventat prima turbină eoliană de taifunuri din lume, o invenţie asemănătoare unui mixer, proiectat pentru a valorifica energia imensă provocată de furtuni, ca sursă de energie regenerabilă. Shimizu consideră că energia unui taifun ar putea fi suficientă pentru a alimenta Japonia timp de o jumătate de secol.

Cantitatea de energie cinetică a unui taifun este enormă. Se estimează că un taifun matur are "capacitatea de a genera o cantitate de energie echivalentă cu aproape jumătate din consumul de energie electrică necesar la nivel mondial". Sarcina dificilă a lui Shimizu şi a altor "vânători de furtuni" interesaţi de creşterea energiei regenerabile în Japonia, este de a valorifica această energie în mod eficient.

Pentru a face acest lucru, Shimizu a proiectat Challenergy, o turbină eoliană cu axă verticală suficient de robustă pentru a rezista forţei vânturilor puternice ale taifunurilor şi de a exploata energia furtunilor în scopul generării energiei electrice curate.

Tehnologia s-a bucurat deja de o mare atenţie în presă japoneză, întrucât sunt mulţi doritori să găsească modalităţi de a produce energie durabilă, în special din aceste furtuni puternice care produc pagube imense.

Sperăm ca într-o zi această tehnologie să devină o realitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură