Primar din Argeş îi roagă pe localnici să voteze Dăncilă: Am luat bani de la PSD pentru înfrumuseţarea comunei

Afisul electoral prin care primarul comunei Darmanesti le cere localnicilor sa o voteze pe Viorica Dancila.
Afisul electoral prin care primarul comunei Darmanesti le cere localnicilor sa o voteze pe Viorica Dancila. (Facebook - Mihailescu Mihai)

Primarul comunei argeşene Dărmăneşti, Emilian Ciolan, a fost reclamat la poliţie fiind acuzat că a încălcat legea electorală. Practic, primarul a umplut comuna cu afişe care o înfăţişau pe Viorica Dăncilă, candidata PSD la prezidenţiale. Fotografiile prezidenţiabilei PSD erau însoţite de un mesaj prin care localnicii erau îndemnaţi să o voteze pe şefa social-democraţilor. Afişele au fost puse inclusiv pe gardurile cetăţenilor.

„Stimaţi concetăţeni, vă rog respectuos să ieşiţi la vot în data de 10.11.2019 şi să votaţi PSD, respectiv pe Viorica Dăncilă. Noi, comuna Dărmăneşti, am luat bani de la PSD pentru dezvoltarea şi înfrumuseţarea comunei noastre. Vă mulţumesc. Cu respect, primar Emilian Ciolan”, a fost mesajul scris de primarul din Dărmăneşti pe afişele electorale cu care a împânzit comuna.

Primarul s-a justificat declarând că aşa a simţit el să procedeze „ca persoană fizică” şi întreabă retoric ce crimă a comis procedând astfel.

„Aşa am vrut eu, aşa am simţit eu, ca persoană fizică. Am simţit că aşa e cel mai corect. Ce mare crimă am făcut?”, a declarat primarul comunei argeşene Dărmăneşti, Emilian Ciolan, pentru MEDIAFAX.

Primarul a declarat ulterior că a dat ordin ca afişele să fie date jos.

Autoritatea Electorală Permanentă a fost de asemenea sesizată în acest caz.