Primar PSD, acuzat de presiuni asupra celor 588 de cetăţeni din localitate care au semnat "Fără Penali"

Un primar PSD este acuzat că face presiuni asupra cetăţenilor care au semnat iniţiativa "Fără Penali" din localitatea sa.
Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman.
Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman. (Fără Penali în Funcţii Publice / Facebook)

Primarul din Vişeu de Sus, Vasile Coman, exercită presiuni asupra celor 588 de cetăţeni care au semnat listele #FărăPenali, se precizează, vineri, într-o postare pe pagina campaniei de Facebook a "Fără Penali în Funcţii Publice".

"Semnatarii iniţiativei sunt convocaţi la sediul primăriei (vezi imagine) şi puşi să dea o declaraţie scrisă că au semnat acele liste. Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduşi de infractori", se arată pe pagina respectivă.

Sursa citată a reamintit semnatarilor, "în faţa acestui abuz", DREPTURILE pe care le au:

• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primeşte o contestaţie scrisă.

• Nimeni nu poate fi forţat să dea o declaraţie împotriva propriei voinţe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoaşterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestaţie.

• Cetăţenii care sunt constrânşi sau şantajaţi să scrie sau să semneze diverse declaraţii sunt rugaţi să ne contacteze de urgenţă pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârşesc astfel de fapte.